BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.400,41
HABER /  GÜNCEL

Bu kedinin üç kulağı var

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Patara beldesinde, bölgeyi gezen İngiliz turistler tarafından bulunan 3 kulağı bulunan 3 aylık yavru kedi görenleri şaşırtıyor.

Abone ol

Yavru kediyi bulan turistler, kediyi topalladığı için Kalkan'da Veteriner Hekim Babür Bilir'e teslim ettiler.

Hekim tarafından ilk muayenesi yapılan yavru kedinin gözünde ve kulağında 2 farklı lezyon (genetik bozukluk) belirlendi.3 aylık olduğu belirlenen yavru kedinin sol kulağının altında diğer iki kulağa oranla daha ufak üçüncü bir kulak kepçesi bulunuyor ve Dr. Babür Bilir'den edinilen bilgiye göre daha önce 3 kulaklı kedi ile ilgili herhangi bir bilgi kayıt ya da doküman bulunmuyor.

"Literatürde bu 3 kulak ile ilgili olarak hiçbir bilgiye ulaşamadığım için size bu lezyonun Latince Türkçe, ya da bilimsel karşılığını vermekten acizim, bu yüzden bu kediye 3 kulak demek yanlış olmayacaktır" dedi. Yavru kedinin sokaktan geldiği için olağan kontrollerinin yapıldığını ve gerekli uygulamaların yapılabilmesi için 10 gün karantina altında tutulacağını belirten Dr. Babür Bilir, ilk önce kapsamlı bir literatür araştırmasına gireceğini belirtti. "İzlenmesi gereken prosedür ise Türkiye'de bu alanda bilimsel erkliğini sağlamış üniversiteler ile görüşmeler yapılmak ve bir bilimsel alt yapı oluşturmak olmalıdır. Beraber konsülte edeceğim arkadaşlarım, hocalarım bana bu konuda yardımcı olacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

Klinikte özel bir odada büyükçe bir kafes içerisinde karantina süresinin bitmesini bekleyen yavru kedinin bakım ve beslenmesine devam ediliyor.