BIST 9.773
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.456,43
HABER /  DÜNYA

BU KAFENİN SAHİBİ SOKAK KEDİLERİ

Sokak hayvanları yararına dünyada Japonya’dan sonra ikinci olarak Eskişehir’de açılan “Cafe’de Kedi” adlı kafenin gelirinin büyük bir kısmı ...

Abone ol

Sokak hayvanları yararına dünyada Japonya’dan sonra ikinci olarak Eskişehir’de açılan “Cafe’de Kedi” adlı kafenin gelirinin büyük bir kısmı sokak kedilerine harcanıyor.
24 Kasım 2012’de 4 hayvan sever tarafından İstiklal Mahallesi’nde kurulan işletmede, üzerinde kedi figürlerinin bulunduğu çeşit çeşit hediyelik eşyalar satılıyor. Bu eşyaların satılmasından ve kafeden elde edilen gelirin, sokak kedilerinin bakımlarının yapılması ve sahiplendirilmesi için kullanılıyor. Her bölümünden değişik cinslerde kedilerin çıktığı kafeye ilk giren müşteriler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Kafenin ortaklarından Didem Erşan Üstündağ, halkın kafeye ve kedilere büyük ilgisi olduğunu fakat hayvan severlerden destek beklediklerini söyledi. Hayvan sever arkadaşlar olarak böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini ve kafede yapılan faaliyetleri anlatan Üstündağ, “Burada kedileri ilk olarak kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıyoruz ardından da yuvalandırıyoruz. Hayvanları sahiplendirdikçe boşalan yerlerimize yeni hayvanlar alıyoruz. Bu şekilde bir sirkülasyon yaparak hem hayvanlara faydalı olmaya çalışıyoruz, hem de sokaklardaki, kapı önlerindeki hayvanları kısırlaştırıp mahalledeki düzeni sağlamaya çalışıyoruz. Açıldığımız günden bu yana yaklaşık 50 kediyi kısırlaştırdık, 30’a yakında kediyi sahiplendirdik. Ayrıca tedaviye cevap vermeyen birkaç tane de kedimizi maalesef kaybettik. Bazı hayvanların tedavisi için de maddi olarak hayvan severlere destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Kafeye gelen herkese parayla hayvan almaları konusunda tavsiyelerde bulunduklarını aktaran Üstündağ, evlerde hayvanların doğurtulmaması ve ele gelen hayvanların kısırlaştırılması gerektiğini de ifade etti.
Üstündağ, kafede bulunan bir bölümde kedi figürlü hediyelik eşyalar satılarını da anlatarak şöyle konuştu:
“Kafemizde bulunan storeda hediyelik eşyalar satıyoruz. Bu bölümümüzdeki hediyelik eşyaları hem kendimiz yapıyoruz hem de evlerinde bir şeyler tasarlayan ve üreten insanlardan alıyoruz. Bu sayede evlerinde iş yapan insanlara da destek olmuş oluyoruz. Ayrıca oradan kazandığımız parayla kedilerimizin hem tedavilerini yapıyoruz hem de mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”
Şuanda 15 kedinin bulunduğu bildirilen kafede, 4 hayvan sever ortağın kurduğu özel düzen sayesinde hayvanlar, otel konforunda yaşamlarını sürdürüyor.