BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  DÜNYA

ASKERLİK SÜRESİNİN DÜŞÜRÜLMESİ TARTIŞMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, “Gerekirse askerlik süresi kısa...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, “Gerekirse askerlik süresi kısaltılabilir” açıklamasını değerlendirdi. Halaçoğlu, “PKK tamamen çekildi, silahlı güçler tamamen çekildi diye askerlik süresi indiriliyorsa büyük bir gaflet içerisinde oluyorlar demektir” dedi.
Kayseri’nin Bünyan ilçesinde katıldığı bir program sonrası İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bedelli askerlik konusunda sorulan soruya, “Gerekirse askerlik süresi kısaltılabilir, bu konuda bir düzenleme yapılabilir” şeklinde cevap vermesini değerlendirdi.
Askerlik süresinin kısaltılmasının sürekli gündeme geldiğini ifade eden Halaçoğlu, “Türkiye’de askerlik süresi ötesinde asker fazlası adı altında kimilerinin kısa dönem veya bedelli askerlik ile işi halletmeye çalışıyorlar. Ülkenin profesyonel orduya ihtiyacı var. Birtakım gençlerin ordu içerisinde özel bir kuvvet haline getirilmeleri gereği var. Nitekim bununla ilgili çalışmalar yapılıyordu. Askerliğin, bütün gençlerin vatan sevgisini, vatana olan hizmetlerini yerine getirdiklerini düşündükleri bir hizmet olarak görüyorum” ifadelerinde bulundu.
Halaçoğlu, “PKK eğer tamamen çekildi, silahlı güçler çekildi diye askerlik süresini indiriyorlarsa bence büyük bir gaflet içerisinde oluyorlar demektir. Ortadoğu gittikçe ısınıyor. Ortadoğu’nun bu ısınmasına karşılık Türkiye, ateş altına giriyor. Bu ateş altındayken ordunun sayısının azaltılması yerine ordunun daha profesyonel hale getirilip, hazır bir şekilde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
PKK’nın çekilme sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Halaçoğlu, “Kim, hangi şekilde, hangi sınır kapısından çıkıyor ki bunun çıkıp çıkmadığını takip ediyorlar. O zaman bazı gruplarla beraber mi bir çekilme var? Çekilenler terörist mi, terörist adı altında asıl teröristler Türkiye’de kalıp, başka kişiler mi çekiliyor ve teröristlerin çekildiği görüntüsü beliriyor? Dolayısıyla teröristlerin çekildiğine dair kimlikler biliniyor mu? Bunlarla ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor. Sadece çekiliyorlar deniliyor. Çekildi denilmesi ile kimseyi teröristlerin çekildiğine inandıramazlar” diye konuştu.
(İHA)