BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,15
ALTIN 2.465,58
HABER /  DÜNYA

MÜNİH’TEKİ NSU DAVASI DEVAM EDİYOR

Öldürülen esnaf Türklerin yakınlarından İsmail Yozgat, Gamze Kubaşık, Semia Şimşek ve Özüdoğru ailesi de salonda hazır bulundu. <br/>Beate Z...

Abone ol

Öldürülen esnaf Türklerin yakınlarından İsmail Yozgat, Gamze Kubaşık, Semia Şimşek ve Özüdoğru ailesi de salonda hazır bulundu.
Beate Zschaepe ile avukatlarının neşeli tavırları salon içinde devam etti. Başkan Goetzl, Beate’nin avukatı Stahl’in reddi hakim talebini okumasını istedi. Bir saat boyunca talebi okuyan Stahl, gerekçe olarak mahkeme girişinde güvenlik kontrollerinden geçirilmelerini ve hakimin tarafsız olmadığını ileri sürdü. Stahl, “Bizim aranmamız anayasal hakkımıza müdahaledir. Savcılar ve protokoldeki izleyiciler aranmamıştır. Üzerimizde baskı vardır, hatta sanık avukatları olarak ölüm tehditleri alıyoruz” dedi.
Davayı başka yönlere çekme girişimine tepki gösteren mağdur ailelerin avukatları ise, “Böyle bir gerekçe başarısızlığa mahkumdur” tespitinde bulundular. Bunun üzerine sanık avukatları, davayı uzatmak ve kurban yakınlarını üzmek istemediklerini, ancak uygun şartlarda görevlerini yapmak istediklerini ileri sürdüler.
Bu arada Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, saat 11.30’da duruşma salonuna girdi ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Aydın Sefer Üstün’ün yanına oturdu. Öte yandan, salon basın mensupları tarafından kötü bulundu. Havasız, dar ve çalışma masası olmayan bir ortamda çalışmanın sıkıntılarını dile getiren gazeteciler, bu salonun Münih’e ve bu kadar önemli bir davaya yakışmadığını vurguladı.
(İHA)