BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.438,13
HABER /  DÜNYA

BÖYLE SEVKIYAT GÖRÜLMEDİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerince durdurulan bir düğün konvoyundaki araç içinde 22 kilo toz esrar e...

Abone ol

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerince durdurulan bir düğün konvoyundaki araç içinde 22 kilo toz esrar ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kırıkkale’den İstanbul’a giden düğün konvoyundaki bir araçta yapılan aramada 22 kilo toz esrar ele geçirildi. Bir kargo şirketinde şoförlük yapan 4 şahsın, Diyarbakır’da bulunan O.G. isimli şahısla anlaşarak kargo araçları ile uyuşturucu sevkiyatı yaptığı yönünde duyum alan narkotik polisleri şahısları takibe aldı. İddiaya göre, Özdemir B. isimli şahıs, Diyarbakır’da temin ettiği 22 kilo toz esrarı kargo aracı ile Kırıkkale’ye götürdü.
İzinli olduğu gün ekstra şoförlük işleri yaptığı öğrenilen Özdemir B., Kırıkkale’den İstanbul’a gidecek olan bir düğün konvoyunda şoförlük yapmak için anlaştı. Esrar maddesini İstanbul’a götürmek için eline fırsat geçen Özdemir B., 22 kilo toz esrarı katı yağ ve yağlı boya tenekelerine doldurarak kullanacağı minibüse yerleştirdi. Kırıkkale’den İstanbul’a doğru düğün çeyizi getirmek için yola çıkan konvoyu takip eden polis ekipleri, araçları TEM otoyolunun İzmit Gültepe rampasında durdurdu. Araçta yapılan aramada 22 kilo toz esrar ele geçirildi. İfadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Özdemir B.’nin ifadesinden yola çıkan polisler, yine aynı kargo şirketinde şoför olarak çalışmakta olan Ahmet A’yı Diyarbakır’da, Aşkın A. ve Veli Ş’yi Ankara’da gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan dört zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Özdemir B. ve Ahmet A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Aşkın A. ve Veli Ş. isimli şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.