BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den anayasa tepkisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni anayasa çalışmalarının tamamlanmamış olması için konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa çalışmalarına yönelik, "Bugünkü noktada, gördüğümüz kadarıyla tamamen yeniden yazılacak bir anayasayla ilgili bir tıkanıklık var maalesef" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tamamen yeniden yazılacak bir anayasayla ilgili bir tıkanıklık olduğunu söyledi.

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ile ortak basın toplantısı düzenleyen Gül, yeni anayasa süreci ile ilgili bir soruya cevap verdi.

Mevcut anayasanın bugünkü Türkiye'ye biraz dar geldiğini ifade eden Gül, daha modern bir anayasa için tüm siyasi partilerin arzuları çerçevesinde bir çalışma başlatıldığını hatırlattı. Gül, şöyle devam etti: "Bu çalışma ile gelinen noktada çok geniş bir uzlaşmanın olmasının biraz zor olduğu ortaya çıktı ve bir tıkanıklık söz konusu gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla yeni bir anayasa olmazsa o zaman anayasada değişiklikler yaparak yola devam etme imkanları var. Türkiye'deki siyasi süreç, demokratik süreç gayet açık, şeffaf bir şekilde; herkesin gözü önünde devam ediyor. Bakalım nihayette partilerimiz neye karar verirlerse o olacaktır. Ama bugünkü noktada gördüğümüz kadarıyla tamamen yeniden yazılacak bir anayasayla ilgili bir tıkanıklık var maalesef."

Portekiz Cumhurbaşkanı Silva ise Türkiye ve AB'nin stratejik ortak çıkarları söz konusu olduğuna dikkat çekerek, Ankara'nın AB üyelik sürecine destek verdi. Silva, bu ziyaretin iki ülke arasındaki mükemmel siyasi ilişkilere ek olarak ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesine de ivme kazandıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül de Portekiz'in AB sürecindeki desteği için muhatabına teşekkür etti.