BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

Bu haber gazetelerde çıkmayacak!

Ahmet Çalık'ın sahibi olduğu Sabah gazetesi ve ATV televizyonunda büyük bir tenkisat başladı. Bir büyük tenkisat haberi de Habertürk'ten geldi..

Abone ol

Ahmet Çalık'ın sahibi olduğu Sabah gazetesi ve ATV televizyonunda büyük bir tenkisat başladı.

Yönetimin uzun süredir hazırlandığı işten çıkarmalar bu sabah başladı. Gelen bilgilere göre reklam dahil bütün birimlerden toplam 60'a yakın kişinin işine son verilecek. Sabah'ın Ankara bürosu işten çıkarma operasyonu ile adeta boşalacak. Ankara büro, ekler ve ilan servisinden çıkarılacak kişi sayısının 20'yi bulması bekleniyor.

FAZLADAN 4 MAAŞ VERİLİYOR
Turkuvaz grubu çalışanlarını mağdur etmemek için ilginç bir uygulama başlattı. Çalışanlara tazminatları dışında fazladan 4 maaş ödeme yapılacak.
Bunun dışında bir kariyer ve işe yerleştirme şirketiyle de anlaşma yapıldı.

Sabah gazetesinin tüm birimlerde yüzde 10 küçülme gerçekleştirildi.

En büyük çıkarma işlemi ise Sabah haber merkezinde yaşandı. Merkez Haber Ajansı müdürü Cuma Ulus'un görevine son verildi.

Yurt haberler, istanbul istihbarat birleştirildi. Haber bölümünün başına ise Genel Yayın Müdür Yardımcısı Metin Yüksel getirildi. Yardımcısı ise Aydın Şentürk oldu.

Sabah'taki çalışan kıyımı 60'la sınırlı kalmayacak. Kulislerde bu kıyımın televizyona da sıçrayacağı ve şubat ayında devam edecek çıkışlarla 180'i bulacağı söyleniyor.

İŞTE ÇIKARILAN İSİMLER

İnsan Kaynakları işten çıkarılma tebligatlarına başladı. İlk piyango Ankara'ya vurdu. Gazeteciler.com'un öğrendiğine göre tebligat yapılan isimler şunlar:

ANKARA'DA İŞTEN ÇIKARILANLAR

* CHP muhabiri Şenol Ateş (Şenol Ateş Sabah gazetesindeki sendika temsilcisiydi)
* Meclis muhabiri Hülya Karabağlı
* İstihbarat muhabiri Göksel Çağlav
* ATV
Ankara Haber Müdürü Bora Selek
* Sabah Ankara ekinden iki kişi
* Sabah Ankara'da bulunan ilan servisi de fesh edildi. Yaklaşık 7 kişinin işine son verildi.

İSTANBUL BÜRODA TEBLİGAT YAPILANLAR


* Rıdvan Tezel
* Cengiz Erdil
* Ali Kuş
* Ferhat Uludağlar
* Cuma Ulus (
Merkez Haber Ajansı Müdürü)
* Gülay Fırat (
Haber Merkezi Muhabiri)
* Yalçın Bel
(Haber Merkezi Muhabiri)

SERHAT ALBAYRAK DUYURDU

Yönetim Kurulu başkanı Serhat Albayrak işten çıkarmaları ve kurumdaki yeniden yapılanmayı bir maille çalışanlara duyurdu. Grupta yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, bu durumu işten çıkarmalara gerekçe olarak sundu.

Albayrak mailinde "Bildiğiniz gibi, söz konusu değişim, bir yeniden yapılanma sürecini de beraberinde getirmekte ve bu kapsamda bazı kadro değişikliklerini de kaçınılmaz kılmaktadır. Bu kapsamda yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız arkadaşlarımızın tüm yasal haklarına ilave olarak kendilerine önemli miktarda ödemeler temin edilirken, ayrıca bundan sonraki çalışma yaşamlarını profesyonel bir destek alarak planlamaları amacıyla uzman bir kariyer ve işe yerleştirme şirketiyle de anlaşılmıştır" dedi.

HABERTÜRK GAZETESİ'NDE DE DEPREM YAŞANIYOR

Habertürk'te beklenen tensikat başladı. Gazetenin hemen her bölümünden işten çıkarmalar var. İnsan Kaynakları resmi tebligatları bu sabah itibariyle başladı.

Gelen bilgilere göre en az 70-80 kişinin işine son verildi. Ramazan Kurnaz'ın başında yer aldığı Ajans Habertürk çalışanlarına tebligatlar yapılmaya başlandı.

Gazete Habertürk'ün fotoğraf servisi de lav edildi. Foto muhabirleri Ajans Habertürk'e kaydırıldı.

EN BÜYÜK DARBEYİ AHT YEDİ

Gazete Habertürk yayın hayatına Mart 2008'de başladığı için ihbar hariç en uzun süreli çalışanların bile kıdem süresi, 3 yılı (3 brüt maaş) bulmuyor.

En büyük işten çıkarma 22 kişi ile Ajans HaberTürk'te (AHT) yaşandı. AHT'nin Anadolu'da görev yapan çok sayıda muhabiriyle yolları ayrıldı.

HER SERVİSTEN 10'AR KİŞİ

HT'nin şehir ilaveleri İstanbul ve Ankara'dan da toplam 10 kişi işten çıkarıldı. Kent ilaveleri yayınlanmaya devam edecek ama sayfa sayısı 12'den 8'e iniyor.

Ayrıca spor, magazin, ekonomi ve yazı işlerinden de ortalama 10'ar toplamda 40 gazetecinin işine son verildi. Dağıtım, pazarlama ve matbaa da dahil edilince Gazete Habertürk'ten çıkarılanların sayısı 75-80'i bulacak...