BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Guiza 2. Lig'e mi gidiyor?

Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili Türk basınına farklı, İspanyol basınına farklı açıklamalar yapan Daniel Guiza, kesin kararını verdi.

Abone ol

Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili Türk basınına farklı, İspanyol basınına farklı açıklamalar yapan Daniel Guiza, kesin kararını verdi.

Guiza'nın yakın çevresine ne pahasına olursa olsun İspanya'ya dönmek istediğini söylediği öğrenildi. İspanyol futbolcu, bu düşüncesini de üstü kapalı olarak AS Gazetesi'ne verdiği röportajda söylemişti.

AS Yazarı Dani Hidalgo, Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu oldu ve Guiza'nın İspanya'ya kesin olarak dönmek istediğini 2. Lig takımı Xerez'in bile golcü futbolcuya talip olduğunu söyledi.

YAKIN ÇEVRESİNE GERÇEĞİ SÖYLEDİ

Hidalgo, "Guiza'nın İspanya'ya dönmek yönündeki isteği artık hiç kimse için sır değil... O, Türkiye'de istediği performansı gösteremedi. Eski eşi ve menajeri Nuria Bermudez'le ayrılığı da onu çok etkiledi. Geçirdiği uzun süreli sakatlık nedeniyle, İspanya'ya geldi ve tedavi sürecinde kendisine takım aradı. Ona yakın kaynaklar, Guiza'nın kesin olarak İspanya'ya dönmek kararında olduğunu söylüyorlar. Bunun için fedakârlığa hazır" dedi.

MALLORCA DAHA ÇOK İSTİYOR, 2. LİG TAKIMI XEREZ DE TALİP

Guiza ile esas olarak Mallorca'nın ilgilendiğini belirten Dani Hidalgo, 2. Lig takımı Xerez'in de bu futbolcuya talip olduğunu ifade ederek, "Guiza ile özellikle Mallorca ilgileniyor. Mallorca, istediği gibi bir sezon geçiremiyor; şu anda Kamerunlu ve Japon forvetleri var; ama işler istedikleri gibi gitmiyor. Arayışları var. Mallorca. Bence, Guiza açısından en iyi alternatif; fakat o ikinci lig takımı bile olsa İspanya'ya dönmeyi arzu ediyor. 2. Lig takımı Xerez de Guiza'ya talip. Madrid ekibi Getafe de onunla ilgileniyor; ama onların Guiza'yla ilgisi Mallorca ve Xerez kadar değil" şeklinde konuştu.

DEPORTİVO DA SEMİH'LE İLGİLENİYOR, TRANSFER İÇİN 1 ŞUBAT'A KADAR ÇALIŞACAKLAR

Hidalgo, Deportivo'nun da Fenerbahçe'ni diğer golcüsü Semih'le ilgilendiğini belirterek, "Şu anda La Liga'da en kötü hücum hattına sahip takım Deporitvo. Ocak ayı içerisinde transfer etmek için bir forvet ve orta saha arıyorlar. Arayışları ara dönemin sonuna kadar devam edecek. Doğru bir tercih yapmak istiyorlar ve Semih Şentürk üzerinde duruyorlar. Bence Semih, çok iyi bir alternatif; fakat Fenerbahçe Semih'ten vazgeçer mi bilmiyorum. Deportivo ekonomik durumu çok karışık bir takım; anlar mali açıdan da doğru karar vermek zorunda. Küme düşmekten korkuyorlar" diye konuştu.

VOLKAN BALLI: "GUIZA SEZON BAŞINDA GÖNDERİLMELİYDİ"

Sarı lacivertli futbolcuları en yakından tanıyan isim olan eski idari menajer Volkan Ballı ise Guiza'nın gitmek istemesini doğal karşıladığını söyledi.

Ballı, "Guiza, İspanya gol kralı olarak geldi; bu nedenle ne kadar doğru transfer olduğu konusu tartışılamadı; fakat görüyoruz ki ortada doku uyuşmazlığı var. Kötü futbolcu olmayabilir, ama Fenerbahçe'ye uyum sağlayamadı. Çok uzun süredir futbol oynayamıyor. Fenerbahçe taraftarının güvenini kaybetmiş durumda. Keşke olanak sağlansaydı da sezon başında gitseydi. Getafe istemişti sanırım. Keşke, sayın başkan bu teklifi kabul etseydi. Her geçen gün değer kaybediyor. Sözleşmesinin bir buçuk yılı kaldı. Sanırım başkan değerini bulmadan göndermek istemiyor. Değerinin altında giderse, bu kulübün bilançosunda bir açık olarak gözükür" dedi.