BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu zora sokan üç cümle

CHP'de sular durulmuyor. Bir haftada üç tartışmalı açıklama Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı

Abone ol

İNTERNETHABER/ ANKARA- Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı ile yeni bir dönemin kapılarını aralaması beklenen CHP'de her kafadan ayrı bir ses çıkmaya devam ediyor.

Bir tarafta "PKK da TSK da silah bıraksın" sözleriyle tartışma yaratan Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, diğer tarafta Silivri tutuklularına Meclis yolunu açma planları yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum. Tartışmalara tuz biber eken ise AK Parti'ye casus gazeteci gönderdiğini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş.

Parti içinde ve dışında büyük tartışmalara yol açan bu sözleri düzeltmek ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na düşüyor. Kulislerde "CHP'nin düşmana ihtiyacı yok" yorumlarına neden olan tartışmalardan bir demet:

GÜVENLİK GÜÇLERİ SİLAH BIRAKIR MI?

Tartışmalı ilk sözler CHP Elazığ Milletvekili Ensar Öğüt'ten geldi. "PKK da TSK da silah bıraksın" diyen Öğüt'ün sözleri Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekti. Erdoğan Batman ve Ankara'da yaptığı iki konuşmasında bu sözleri ağır dille eleştirdi, Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Sözleri düzeltmek ise CHP liderine düştü. Kılıçdaroğlu Meclis grubu konuşmasını bitirirken bu sözleri hatırlattı ve "Hiç kimse güvenlik güçlerine silahları bırakın diyemez" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Öğüt'te sözlerinin yanlış aktarıldığını savundu.

SİLİVRİ ÖNERİSİNDE AYRIŞMA

CHP'de büyük tartışmalara neden olan bir diğer konu ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un "Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığı için PM'ye öneri yapacağım" sözleri oldu. Tanrıkulu bu rahatsızlığını, "Bu AKP projesi tuzağa düşmeyelim" sözleriyle MYK'da dile getirirken parti içinde yeni yönetime muhalif milletvekilleri dahi öneriyi "Zamansız, gereksiz ve acemice" buldu. AK Parti yöneticilerinin CHP'ye ağır eleştiriler yöneltmesine neden olan bu tartışmayı bitirmek de yine Kılıçdaroğlu'na kaldı. Kılıçdaroğlu, Balbay ve Özkan'ın milletvekili adayı yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Böyle bir şey yok" yanıtı verdi.

GÜNEŞ AK PARTİ'DE KAÇ ODA OLDUĞUNU MERAK ETMİŞ

AK Parti'nin CHP'ye yönelik sert eleştiriler yöneltmesine neden olan bir başka konu ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in AK Parti'ye gazeteci bir arkadaşını casus olarak gönderdiği yönündeki sözleri oldu. Güneş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sert eleştirilerine maruz kalan bu sözlerin ise abartıldığını düşünüyor. "Biz genel merkeze sığamıyoruz. Ben sadece kaç oda olduğunu merak ettim. Ziyaretçi trafiği nasıl bunu merak ettim" diyen Güneş ise kendini şöyle aklamaya çalışıyor:

"AKP böyle dedikodularla uğraşacağına, bu işi siyasi gündem haline getireceğine otursun işine baksın, işsizliği çözsün, yoksulluğu çözsün. Gazeteci bir arkadaşım geldi, AK Parti'ye gideceğini söyledi. Ben o binayı göremiyorum, gittiğin zaman bak oralara nasıl oluyor nasıl yapıyorlar dedim. Bunu büyüttüler, anladığım kadarıyla genel başkan bununla ilgili özel basın toplantısı yapmış, iktidar partisi eğer basın toplantısı yapıyorsa, dedikodu mealinde yazıklar olsun."

Güneş'in sözleri gazeteci örgütlerini de ayağa kaldıracağa benziyor. Mesleğin rencide edildiği savunan gazeteciler açıklama yapmaya hazırlanıyor.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI NEREDE?

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı sonrası katılımın yüksek olduğu CHP grubuna partililerin ilgisi sürüyor. Ancak yöneticiler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. 17 genel başkan yardımcısının büyük kısmı grup toplantısına katılmıyor. Son toplantıya katılan CHP'li yöneticilerden gözümüze çarpanlar Faik Öztrak, Süheyl Batum, Bihlun Tamaylıgil, Umut Oran, Volkan Canalioğlu, Hurşit Güneş ve Emrehan Halıcı oldu.

BAYKAL YAKIN TAKİPTE, SAV UZAKTAN İZLİYOR

Deniz Baykal'ın düzenli olarak katıldığı toplantıya Önder Sav ise geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi gelmemeyi tercih ediyor.