BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Gandi'ye demediğini bırakmadı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen tartışmaya şimdi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dahil oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER / "Hizbullah ile AK Parti arasında iş birliği var" tartışması giderek alevleniyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen tartışmaya şimdi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dahil oldu. Arınç, yaptığı basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'nın iddialarına sert tepki gösterdi!

İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "AK Partili milletvekilleri Hizbullah derneğine neden gitti?" sorusuna soruyla yanıt verdi: "Hangi Ak Partili vekil gitmiş? İsim ver..."

KILIÇDAROĞLU İDDİANIN ARKASINDA
CHP grup toplantısında, 'Hizbullah ile AK Parti'nin iş birliği içinde olduğu' iddiasında ısrarlı olan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a kritik bir soru yöneltmişti.
HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN!..

Ayrıca, Hizbullah adını taşıyan bir dernek veya kuruluş olamayacağını belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Hizbullah ile AK Parti arasındaki ilişkinin halka sorulacak nesi var? Sen halka sordun da mı bunu söylüyorsun? Hizbullah adını taşıyan hiç bir dernek ve kuruluş yok. Hizbullah, Türk yargısında mahkum edilmiş. Masum insanları katlettiler. Bunların sonlarında da cezaevinde yattılar.

Şimdi yeni iddia AK Partili milletvekilleri gitmiş ve dernekleri ziyaret etmiş. O zaman soralım Sayın Genel Başkana, 'Hangi milletvekilleri gitmiş, hangi Hizbullah derneklerini ziyaret etmiş. Bu konuda elinizde bir delil mi var? Neye dayanarak söylüyorsunuz bunları?' Mağaralarda bazı kuruluşları mı ziyaret etmiş bunlar? Bu konuda elinizde bir delil mi var? Eminim ki ellerinde hiçbir şey yoktur. Kulaklarına kendi partililerince fısıldanan bazı şeyleri, gelip Meclis’te konuşuyor. Eğer Hizbullah dernekleri diye bir şey gösteremiyorsanız, ama isimleri farklı STK’ların ziyaret edilmiş olması, bunun neresi suç? Mesela adı adaleti arayanlar derneği olsa, sizin düşüncenizle bunlar Hizbullah’la bağlantılı kişiler midir? Siz emniyet müdürü müsünüz, MİT müdürü müsünüz? Bu işin kolayına kaçmaktır. CHP’li bir milletvekili yanlış bir şey söylediği zaman o onun kişisel düşüncesidir diye kıvırtıp kaçanlar var diyenler var.

Siz Emniyet Genel Müdürmüsünüz, siz MİT başkanımısınız? Ne biliyorsunuz? Elinize belge diye tutuşturduğunuz dosyalar hep boş çıktı? Bunlarla prim yapma peşinde misiniz?

ÇİLLER HATIRLATMASI

Manisa seçim bölgem. Girmediğim dernek yok. Kalplerini yarım mı bırakacağız? Bunların hepsi takdir edilen çalışmalar yapan kuruluşlar. 1995 seçimlerinde Sayın Çiller Refah partisi için ‘Bunlar PKK’dan daha tehlikeli’ dedi. Refah Partisi birinci parti oldu. Bunu diyen hanımefendi 6 ay sonra koalisyon hükümeti kurdu. Şu anda sayın Çiller siyaset dışında kaldı. Çünkü bu iş artık bitti dedi. . Bunları biz anca 6 ay çekeriz. 6 ay sonra Sayın Kılıçdaroğlu siyasetten çekilecektir.

KILIÇDAROĞLU'NA 6 AY SÜRE VERDİ

Sayın Kılıçdaroğlu da aynı akıbete uğrayacaktır. Kılıçdaroğlu'nun bağırıp çağırmaları ile AK Parti lekelenmez. Bunlara en fazla 6 ay sabrediriz. 6 ay sonra da Kılıçdaroğlu siyasetten elini çekmiş olur.

AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR

Partiler arası koalisyon tartışmalarına da değinen Arınç, AK Parti'nin yine tek başına iktidar olacağını belirtti ve şunları söyledi:

"Koalisyon lafını Gürsel Tekin çıkarmıştır ve partisinden tepki almıştır. CHP - MHP koalisyonun olabileceği düşünülüyordu. Çünkü hedef AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılmasıydı. Bir siyasi parti kimle koalisyon kuracağına değil, tek başına iktidara geleceğine göre adım atmalıdır. Bunu da genel seçimlerde AK Parti yine gösterecektir"

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

İçki yasağıyla ilgili söylediği 'Hayat alkol ve seksten ibaret değildir' sözleri tartışma konusu olan Arınç, bu sözlerinin arkasında:

"İçki alkol meselesi aslında bu kadar konuşulmamalı. Alkol alan insanlar olabilir ama bu durum ellerini uzatabileceği her yerde alkola ulaşmak gibi bir düzenlemeyi getirmez. İnsanların alkol ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulması için tedbirler

UMUT ORAN NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seks ve alkolle ilgili sözlerini hangi sözlerle değerlendirmişti?
HABERİN AYRINTISI İÇİN TIKLAYIN!..

alınır. Bazı kesimler her yerde alkol olmalıdır anlayışında. Bazı gazetelerimizde seks ve alkolle ilgili ifadelerim yer aldı. Bu ifadeleri de 'her uzandığım yerde alkol bulmak istiyorum' diyenlere ithafen yaptım"

UMUT ORAN'I ALLAH'A HAVALE ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın bu sözler üzerine Arınç'a verdiği tepkiye de değinen Arınç, Umut Oran'ı Allah'a havale etti:

"Sayın Umut Oran diye birisi de bana cevap vermiş. 'Hayır, hayat alkol ve seksten ibarettir' demiş... Eh Allah sana akıl fikir versin. Ben kendi düşüncemde ısrar edeceğim"

GAZETECİLERE GRİ PASAPORT

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, basın kartı sahibi gazetecilerin hizmet damgalı (gri) pasaport alabilmelerine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın kartı sahibi gazetecilere damgalı pasaport verilmesi dolayısıyla, BYEGM'de düzenlen toplantıda yaptığı konuşmada, ''medya emekçilerinin'' sıklıkla dile getirdiği gri pasaport talebine ilişkin çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Basın mensuplarının sadece yurt içinde değil, yurt dışında da görev yaptıklarına işaret eden Arınç, ''Ciddi şekilde kamu görevi yapıyorsunuz. Yoğun iş gündeminiz var. İş yükünüzü hafifletmek ve zamandan tasarruf etmeniz için artık hizmet pasaportundan basın mensupları da yararlanacak. Başvurulara ilişkin her türlü iş ve işlemler BYEGM tarafından yapılacak. Yaygın medya mensuplarının yanı sıra yerel medya mensupları da yararlanacak. Uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Yerel ve ulusal medyaya yönelik yürütülen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Arınç, Basın Kanunu'nun 2004 yılında, sektörün görüşü alınarak uzlaşıyla kabul edildiğini, 2010 yılında da sarı basın kartına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle de sarı basın kartına daha çağdaş kriterler getirildiğini anımsattı.

BYEGM'nin yerel basının güçlendirilmesi için yürüttüğü eğitim seminerlerine değinen Arınç, seminerlerin 20'sinin bu yıl Batman'da yapılacağını söyledi.

Arınç, BYEGM'nin yerel basının yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasına yönelik faaliyetlerde bulunduğuna işaret ederek, özellikle yerel basının ulusal basınla rekabette geriye düşmemesi için haber, fotoğraf ve eğitim konularında önemli ajans desteği sağladıklarını belirtti.

Yerel gazetecilerin birbirlerini tanımaları ve deneyimlerini paylaşmaları için BYEGM'nin yurt gezileri düzenlediğini ifade eden Arınç, öte yandan genel müdürlüğün dış dünyayı yakından takip etmeye ve yabancı basınla ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Arınç, farklı ülkelerde Türkçe yayın yapan kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesine ve bu kuruluşlara destek verilmesine dönük faaliyetlere de değinerek, bu doğrultuda önümüzdeki günlerde Almanya'da Türkçe yayın yapan kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

BYEGM tarafından organize edilen Türkçe Konuşan Ülkeler Formu'nun devamı olarak, Türk-Arap, Türk-Afrika ve Balkan medya forumları düzenleneceğini bildiren Arınç, Türk vatandaşlarının dünya gündemini, dış dünyanın da Türkiye'nin gündemini daha iyi takip edebilmeleri konusunda bazı projeleri devreye soktuklarını anlattı.

Arınç, internet medyasının yasal zemine kavuşturulması konusunda hazırlanan kanun tasarısının ise yakın zamanda kamuoyunun bilgisine sunulacağını belirtti.

YABANCI DİL KURSU YENİDEN DÜZENLENECEK

BYGM Genel Müdürü Murat Karakaya da bir gazetecinin sorusu üzerine, yabancı dil kursunun yeniden düzenlenmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri ile görüşmelerin başladığını, konunun yakında netlik kazanacağını söyledi.

Yabancı dil kursunun yeniden düzenlenmesi konusunda kararlı olduklarını belirten Karakaya, kursun ilkinden daha geniş katılımlı olacağını bildirdi.