BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kritik soru!

Kılıçdaroğlu, 'AK Parti ile Hizbullah iş birliği içinde' dedi. Erdoğan'dan 'densiz' yanıtını aldı... Ama CHP Lideri bugün de kürsüye çıktı ve iddialarımız arkasındayım mesajı verrek, Erdoğan'a soru yöneltti.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Hizbullah' iddiasının arkasında duruyor! AK Parti ve Hizbullah'ın iş birliği içinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 'densiz' yanıtını vererek şu soruyu sordu: "Senin milletvekillerin Hizbullah derneğine neden gitti?"

CHP Grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, konuşmalarına Uğur Mumcu ile başladı. 'Başbakan Kemal' sloganları arasında Erzurum ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve yoksulluk üzerinden AK Parti'ye yüklendi!

Erzurum'da kar yağmamasını AK Parti'nin bereketsizliğine bağlayan CHP Lideri, bu görüşünü de yineledi ve, 'AK Parti bereketsiz, basiretsiz bir partidir. Eğer bereketli olsa vatandaşımız huzurlu olurdu' dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, AK Parti'yi istifa eden milletvekilinin açıklamasının üzerinden 'bölücü' ilan etti.

Kılıçdaroğlu, CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt'ün 'TSK da PKK da silah bıraksın' sözlerine tek cümleyle cevap verdi:

TARTIŞMA NASIL BAŞLAMIŞTI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun!' K Parti seçimlerde Hizbullah ile işbirliği yaptı' iddiası tartışmanın fitilini ateşlemişti. Bu sözler üzerine Başbakan Erdoğan'dan yanıt gecikmedi ve Kılıçdaroğlu'nu 'densizlik'le itham etmişti. Bugün ise CHP grubuna konu olan tartışmanın detaylarını okumak için TIKLAYIN!

'Hiç kimse güvenlik güçlerine silahları bırakın diyemez' İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

UĞUR MUMCU SUİKASTI

Uğur Mumcu'nu katilleri için devlet namus sözü vermişti devlet verdiği sözü tutmuş değil... 'Tetikçileri bulacağız' dediler. Ama aradan 18 yıl geçti, sözler hala tutulmuş değil. Uğur Mumcu'yu hepimiz biliriz... Yürekli bir adamdı... Etkili olduu için vuruldu, yürekli olduğu için vuruldu... Halkın adamıydı, halkın temiz duygularını sömürenlerin maskesini çıkarmıştı. Atatürkçü geçinen sahte Atatürkçüler'in maskesini de çıkarmıştı. O gücü öz güveninden alıyordu, bilgisinden birikiminden alıyordu... Bir arkadaşı var... Kalemi... O'nun kalemi susturuldu... Arkasından ağıt yaptık, ezgiler...

ERZURUMLULAR'A SESLENDİ

Geçen hafta Erzurum, Denizli ve Eskişehir'e gittik. Genel Başkan olarak Erzurum'a ikinci gidişim... İlk gidişimde CHP'nin otobüsü Erzurum'dan geçerken el kaldıran kardeşlerimin sayısı çok azdı... Ama bu gidişimde ciddi bir kıpırdanma gördüm... Çok sayıda yurttaşımızın sıcak ilgisiyle karşılaştık. Artık ayrışmayacağız... Bir araya gelmemiz lazım... Birlikte düşünmemiz lazım... Erzurumlu kardeşlerime bunu söyledim. Burada işsizlik, yoksulluk var diyorsunuz ama kendi milletvekillerinize bunu anlatıyor musunuz? Bizi dinlemiyorlar dediler... Dinlemezler... Çünkü Erzurumlular'un oyunu öantada keklik görüyorlar...

KILIÇDAROĞLU SÜHEYL BATUM'U BİTİRDİ
CHP'de Silivri çatlağı büyüyor... CHP MYK üyesi Süheyl Batum'un "Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığı için PM'ye öneri yapacağım" sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karşılık bulmadı.
DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!



AKP, Erzurum'a büyük bir hizmet götürdü... İcra dairesi sayısını 2'den 5'e çıkardı... Çünkü her 3 Erzurumlu'dan birinin icra dairelerinde işi var... Baktılar başa çıkamıyorlar, icra dairelerinin sayısını yükselttiler. İşte AKP'nin Erzurum'a bakış açısı budur.

Sen şimdi gel Erzurumlu'nun haline bak... Va orada bir şey daha var. Uçaktan inerken siyah bir bulut görüyorsunuz... O siyah bulur Erzurum. Nedir o siyah bulut... Dağıtılan kalitesiz kömür, çocuklar zehirleniyor... Erzurumlu kardeşlerime sordum, 'Burada doğalgaz yok mu?' diye... Var dediler... O zaman neden kömür yerine doğalgaz var miyorsunuz? Kullanmadığımız doğalgazın bedeli olarak 1 milyon 600 dolar gittik İran'a verdik, kendi vatandaşımıza da kalitesiz kömür verdik. Bunun siyasette adı: Densizliktir!

AK PARTİ BEREKETSİZDİR

Vatandaşa sorsun, "Olimpiyatlar nedeniyle geliriniz arttı mı" diye. Hiç haberimiz yok dediler. Ben bunlara bereketsiz demiştim. O yüzden Erzurum'da kar bile yağmıyor demiştim. Başbakan bundan alınmış. Tüm içtenliğimle söylüyorum AKP bereketsiz bir partidir. İnanarak söylüyorum, vicdanı rahat olarak söylüyorum... Bu ülkede emekliye, sanayiciye bir şey düşmüğyorsa bu bereketsiz bir partidir. Esnaf ve sanatkar ağlıyorsa, bu bereketsiz bir partidir. Bunun için biz bereketsiz bir parti diyoruz. Bereketin olduğu yerde, işsizlik olmaz, huzur olur.... Buyrun, bereket var mı? Bereketsiz bir parti... Onun için vatandaş sandığa giderken bunları iyi düşünmeli...

AK PARTİ İEL ARAMIZDAKİ FARK!

Bir diğer durağımız Denizli'ydi... Denizli'de de sorunlar var... Orada'da 4 olan icra dairesi sayısı 9'a çıkmış... Hangi ile gittiysek vatandaş icraya düşmüş... Biz de araştırdık. Gittiğimiz yerlerde Sanayi Odası'nı ziyaret ediyoruz ve şunu söylüyoruz. CHP hakkında hangi kaygılarınız var... Neyi öğrenmek istiyorsanız bize sorun... Soru sorma konusuna da hiç bir sınırlama getirmiyoruz. Sorularını sordu... Aynı sorular Başbakana sorulsaydı Başbakan nasıl yanıt verirdi? Hemen söyleyelim... Provokatör, ajan, densiz, şerefsiz!

Ama bana soruları özgürce sordu ve ben tek tek yanıtladım. AKP ile aramızdaki fark budur işte! Alnımız ak, huzur içindeyiz. Verilmeyecek cevabımız yok.

Biz inançlara saygılı bir partiyiz. Kul hakkı yiyenlere sahip çıkacağız. Bu bizim namus görevimizdir. Biz öyle onların yaptığı gibi din iman edebiyatı yapıp, malı götüren insanlar değiliz. Biz herkesin siyasi inancına da saygı gösteririz. Birilerinin yaptığı gibi baskı damuyglamayız.

"ELAZIĞ’DAKİ YOLSUZLUK İDDİLARI"
"KAYSERİ’Yİ UNUTMADIK"
"AK PARTİ BÖLÜCÜ!"
"MİLLETVEKİLLERİN HİZBULLAH DERNEĞİNE GİTTİ Mİ?"
"HİZBULLAH'A NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYORSUN?"
DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


ELAZIĞ'DAKİ YOLSUZLUK İDDİLARI

Bize her türlü soru sorulur cevabını veririz. Elazığ’da kendi partisinden biri yolsuzluk var diyor ama dayak yiyor. Başbakan’a sesleniyorum bu dürüst adamı çağır bir dinle bakalım. Çağırıp dinlemezse Elazığ’daki yolsuzlukların ortağı Recep Tayyip Erdoğan’dır diyeceğim.

56 ay için pikaplar kiralanıyor. 1 milyon dolarlık bir meblağ karşılığında. Satın alınsa 40 bin lira tutatr. Satın al ama almıyor. Bana kaynak soruyor. Devletin kaynakları çarçur edilirken bana kaynak soruyorsun. Ahlaklı bakan, güzel bakan niye soruşturma için izin vermiyorsun.

KAYSERİ’Yİ UNUTMADIK

Kayseri olayını unuttuğumuz sanıyorlar. Savcının yapması gerekenleri biz yaptık. Hukuk için ayıptır bu. Hukukun yapacağını ana muhalefet yapıyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar takip edeceğiz. Adamın el defteri var. her şeyi yazmış ama sen bunu görmüyorsun. Sen dosyayı kapattıktan sonra eşini orada işe başlatan adamsın. Artık o koltukta oturamazsın. Biz demokrasiden yanayız. Bize herkes istediği soruyu sorabilir. Kimseye baskı yapmayız.

AK PARTİ BÖLÜCÜ

Geçen hafta AKP'den bir milletvekili arkadaşımız istifa etti arkadaşlar. 'Başbakan Türkiye'yi etnik gruplara böldüğü için istifa ediyorum' dedi. Önceki genel başkanımız sayın Deniz Baykal Başbakan'ın bölücülük yaptığını söylemişti. Yine istifa eden milletvekili diyor ki, bu düşüncelerimi uzun zamandır parti içinde dile getirdim ancak başarılı olamadım.

Uzun süredir parti içinde kalıp düşüncelerini özgürce dile getiremeyen bir tablo karşısındayız. Sadece AKP toplumu ayırmıyor aslında, iş adamlarını ayırdı, medyayı ayırdı... Toplumun tamamını ayırdı... Her gazeteda haber olması gereken haber, bir gazetede yer almıyor mesela.

Biz halkın partisiyiz diyerek yola çıktık, işçisi köylüsü memuru ayırmayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz dedik. Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım dedik. Türkiye'de bir çocuk bile yatağa aç girmesin dedik. Aile sigortası getirelim dedik. Bunun için halktan destek istiyoruz. Destek verin güç verin Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım.

TERÖRÜN OLDUĞU YERDE ÖZGÜRLÜK OLMAZ

Türkiye terörden çok çekti. Demokrasilerde terörün yeri yoktur. Terörün olduğu yerde düşünce özgürlüğü olmaz. Teröre her ortamda karşı çıktık.

30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Aynı güçle mücadele ediyorduk. AKP ile birlikte komşumuzun etnik kimliği sorgular haline geldik. Biz teröristlerle el elesiniz deyince “şerefsiz” dediler.

İNANÇLI ADAM KÜFÜR EDER Mİ?

Sonra İmralı ile görüştükleri ortaya çıktı, biz konuşmuyoruz devlet konuşuyor dediler. Peki sen nesin. Başbakan olduğunun farkında değil. Aslında farkında ama işine gelmiyor.

Ben bunlar Hizbullah ile kol kola şeklinde bir algı var deyince Başbakan kendisine yakışan bir üslupla karşılık verdi ve bana 'densiz' dedi. Ben kendisine kısa bir cevap verdim: 'Başbakan'ın ruh halinden şüpheleniyorum, gitsin bir doktora görünsün' diye. Allah aşkına inançlı adam küfür eder mi, inançlı geçiniyor, Müslüman adam küfür eder mi, Müslüman geçiniyor.

MİLLETVEKİLLERİN HİZBULLAH DERNEĞİNE GİTTİ Mİ?

Şimdi soruyorum, senin milletvekillerin Batman ve Van’da Hizbullah’ın derneğine gittiler mi? Hadi cevap ver Sayın Başbakan... Bu da ikinci sorum; Neden gittiler? Şimdi polis o kaçakları bulmak için o dernekleri basıyor. O kaçakları kim korudu.

Şimdi kalkacak yine küfür edecek. Bu millet kimin doğruyu söyleyip söylemediğini çok iyi bilir.

HİZBULLAH'A NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYORSUN?

Bir şey daha, Başbakan Hizbullah’a neden terör örgütü demiyor. İnsanları domuz bağı ile bağlayıp gömüp üzerinde yemek yemek hangi inanca sığar. 

Ne kadar küfür edersen et Sayın Erdoğan ben senin maskeni indireceğim gerçek yüzünü bu millete göstereceğim.

YARGIYI ELE GEÇİRECEKLER

AKP bildiğimiz normal bir siyasal parti değil, özgürlükleri sonuna kadar açan bir parti değil, AKP demokrasi bağlamında yetişip, demokrasiyi yok etme çabasında olan bir partidir. Söyleyeceği sözün zamanını ve zemini bulup konuşan bir partidir. Demokrasiyi kilitleyen bir partidir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir partidir AKP. O açııdan AKP demokrasilerde olması gereken bir parti değil.

Şimdi yasama organını ele geçirdiler. Ele geçirdiler diyorum çünkü iradeyi belirleyen Sayın Başbakan'dır. Meclis Başkanı'na emir veren Başbakan'dır! 'Sustur şunları yoksa ben sustururum' diyen de Başbakan'dır. Yargıyı ele geçirmek istiyorlar!

Yargı ele geçerse nolur? Kayseri'deki olay olur... Mutfakta karar verilir ve konu kapanır. Bu cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığımız en büyük tehlikedir arkadaşlar. Bu durum tuzun kokması demektir.