BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İki dev firmanın ilk ortak arabası!

Chrysler Grubu ortaklığıyla geliştirilen ilk Fiat markalı model ''Fiat Freemont'' Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Abone ol

Chrysler Grubu ortaklığıyla geliştirilen ilk Fiat markalı model ''Fiat Freemont'' Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat-Chrysler ortaklığının Fiat markasına ilk yansımasını temsil eden ve Dodge Journey modeli temel alınarak geliştirilen Fiat Freemont'un ilk fotoğrafları kamuoyuna dağıtıldı.

Meksika'da bulunan Toluca fabrikasında bantlardan inerek Avrupa yolunu tutacak Fiat Freemont, ilk olarak 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Fiat Freemont, 2012 model yılıyla birlikte yılın son çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulacak.

5 metreye yaklaşan uzunluğu, 1,9 metreye yaklaşan genişliği ve 1,7 metreyi aşan yüksekliğiyle Fiat Freemont, 2,9 metre aks mesafesiyle de kabin içinde geniş bir yaşam alanı sunuyor.

Fiat Freemont'un kaslı motor kaputu altında Fiat PowerTrain tarafından geliştirilen iki adet turbo dizel motor ön plana çıkıyor. 2,0 litre silindir hacimli 140 HP ve 170 HP'lik 4 silindirli turbo dizel motorlara ek olarak Chrysler Grubu'nun Pentastar serisi 276 HP'lik V6 benzinli motoru, Fiat Freemont'un tek benzinli güç ünitesi olarak görev yapacak.

Fiat Freemont'un 140 HP ve 170 HP'lik turbo dizel motorlu versiyonları önden çekişli ve manuel şanzımanlı olarak üretim bandından inecek. 170 HP'lik turbo dizel ve 3,6 litrelik benzinli motorların otomatik şanzımanla kombine edilen versiyonlarında Fiat Freemont, 4x4 çekişli olarak tercih edilebilecek.