BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Batum'u böyle bitirdi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın adaylığına ilişkin olarak 'Böyle bir şey yok' yorumunu yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP'de Silivri çatlağı büyüyor... CHP MYK üyesi Süheyl Batum'un "Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığı için PM'ye öneri yapacağım" sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karşılık bulmadı.

CHP Parti Grubu'nun konuşmasının ardından TBMM çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Balbay ve Özkan'ın milletvekili adayı yapılıp yapılmayacağı sorularına "Böyle bir şey yok" yanıtı verdi. Süheyl Batum'un bu açıklamaya ne yanıt vereceği merak konusu...

GÜRSEL TEKİN DE SOĞUK BAKMIŞTI

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin ve CHP'nin gündeminin farklı olduğunu dile getirmişti. Tekin, "Gündemde şu an işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi konular bulunuyor. CHP'nin bugün gündeminde adaylık konusu mu var?'' ifadelerini kullandı. Bununla birlikte herkesin aday olma hakkı bulunduğuna işaret eden Tekin, isimlerin nisan ayında değerlendirileceğini söylemişti.

SÜHEYL BATUM NE DEMİŞTİ?

Süheyl Batum, hafta sonu İzmir'de yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Biz terör örgütü falan değiliz. Biz, AKP hükümetinin bilerek ve isteyerek Atatürkçü aydınları içeri tıkmak suretiyle, Türkiye'de kendi iktidarını hiçbir engel olmadan kurmak istediğini düşünüyoruz. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir. Oradaki Atatürkçü aydınları partiye alarak veya başka bir yöntemle, iktidara baskı kurarak olabilir. Bunların hepsini uygulayacağız. İçeride yatan Atatürkçü aydınları korumak için elimizden geleni yapacağız."