BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,67
ALTIN 2.396,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce Erdoğan'ın ruh halini anlattı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Erdoğan'a sert çıktı.

Abone ol

Ankara'nın siyasi tansiyonu yükseliyor. AK Parti ile CHP arasındaki sböz düellosunda bu kez sahne alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce oldu.

SÖYLEYENİ ANLATIYOR

Yazılı açıklama yapan İnce, "Hakareti siyasetinin merkezine almış, öfkeyi hitabete dönüştürmüş birinin kullandığı 'namert', 'alçak' gibi sıfatlar, CHP'yi ve onun genel başkanını değil söyleyeni anlatmaktadır" dedi.

"Her sözün söyleyenin ruh halini ve bilinç düzeyini gösterdiği" görüşünü hatırlatan İnce, Başbakan Erdoğan'ın bazı konuşmalarında kullandığını belirttiği bazı ifadeleri sıraladı.

CHP'li İnce, "Bütün bu sözleri söyleyen birinin 'Ben bugüne kadar, mümkün olduğunca, hiçbir zaman hakaret yolunu seçmedim' sözü komik olmanın da ötesine geçmektedir" dedi.

HAKARET İDDİASI

"Hakareti siyasetinin merkezine almış, öfkeyi hitabete dönüştürmüş birinin kullandığı 'namert', 'alçak' gibi sıfatlar, CHP'yi ve onun genel başkanını değil söyleyeni anlatmaktadır" diyen Muharrem İnce,  "Sayın Başbakan, geçmişte ve bugün, CHP'ye ve onun liderine ağır hakaretlerde bulunmuştur" diye konuştu.

"Bizim iddialarımızın yersiz olduğunu söylemek için hakaret etmesine gerek yok" diyen İnce, "Devletin bütün kayıtları kendi elinde, kamuoyuna açıklar ve kamuoyu kendi kararını kendisi verir. Sayın Başbakan bunu yapma yerine kendisini ifade eden sözleri, başkasına yakıştırma yolunu seçiyor" ifadesini kullandı.

KİMYASI BOZULDU

Muharrem İnce, "Hizbullah militanlarının serbest bırakılması konusundaki CHP iddiaları karşısında Başbakan'ın kimyasının bozulması ve bilinçaltının söz ve eylemlerine hakim olması, bizim açımızdan anlaşılır bir durumdur. Çünkü gerçek bütün çıplaklığıyla öylece durmaktadır. Hizbullah dava dosyasının AKP'nin kadrolaştığı yerlerde nasıl ve niçin bekletildiğini hepimiz bilmekteyiz" dedi.

HİZBULLAH İŞİN CİLASI

CHP'li İnce, "AKP döneminde Hizbullah, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da örgütlü güç olarak sürekli gelişmiş ve bugün siyasi aktör konumundadır. Tıpkı PKK'da olduğu gibi çökertilmiş terör örgütleri, 8 yılda birer siyasi güç haline gelmiştir. Başbakan önce bu gerçeği görmeli ve bunun nasıl gerçekleştiğinin hesabını vermelidir. AKP ve gizli örgüt ilişkisine gelince, Habur vakası, Sayın Başbakanı ve partisini anlamamız için yetmekte ve artmaktadır. Hizbullah ise bu işin cilası olmuştur" şeklinde konuştu.