BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu beldeyi görmek için son şansınız!

Termik Santral nedeniyle doğal güzelliğini yitirecek olan bu küçük beldenin doğal dokusu objektiflere böyle yansıdı..

Abone ol

Hizmete girecek Termik Santral nedeniyle Yeşilbağcılar beldesi ve civar köylerin yakında kaybolacak görüntülerini fotoğraflarla tesbit eden Bodrum Fotoğraf Kulübü üyeleri beldenin kaybolmaya yüz tutmuş doğal güzelliğini "Fotoğraflarla Yeşilbağcılar" sergisiyle tanıtacak. Sergi 5 Ağustos 2011'e kadar görülebilecek.

Ahmet Hıdır, Ali Mutlu Köse, Ayşe Özalp, Elif Şahin, Erol Ünal, İsmet Akbay, Jak Kohen, Mutlu Eruyar, Nayil Kabak, Osman Yüzbaşıgil, Pınar Gürcan, Selahattin Çelik, Serpil Sökmen Özalp, Sevgi Çökelek, Tuğba Yüksel, Tuncay Özdal, Yasin Şıracı'nın çektiği fotoğraflardan oluşan sergi 20 Temmuz Çarşamba günü Saat 18:00'de Bodrum'da Ada Taş Bahçe'de görülebilecek.

YEŞİL BAĞCILAR

"Yeşilbağcılar Beldesi" Muğla ilinin, Yatağan ilçesinin 5 beldesinden biri. Yatağan Termik Santrali'nin yakıt ihtiyacını karşılamak için 1984'dan beri kömür çıkartılan Muğla'nın Yatağan ilçesi Yeşilbağcılar Beldesi'nde patlatılan dinamitler nedeniyle çok sayıda evin duvarlarında ve yollarda çatlaklar meydana gelmiş.

Kömür havzalarının istimlak alanı içerisinde olması nedeniyle bugüne kadar yapılaşma olmayan ve devamlı göç veren köyler yeni yerleşim yerine taşınacak. Stratonikeia antik kent üzerinde Yatağan Termik Santralı'nın kullandığı linyit yatakları üzerinde bulunmasından dolayı günümüzde boşaltılmış bulunan Eskihisar köyü bulunmakta. Yatağan Termik santralının burada kurulması yöreyi olumsuz etkilemiş, çıkan zehirli gaz vs. dolayısıyla birçok köy terk edilmiş.

Mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 2007'da Taşkesik Mevkisi'nde 127 konut yapımına başlanmış. 7 milyon TL harcanarak yapılan evler üç yıl içinde tamamlanmış. Ekim 2010'da konutların sahipleri kura çekilerek belirlenmiş. Ancak kanalizasyon geçen yollar yeteri kadar beklenmeden yani zeminin oturmasına fırsat verilmeden asfaltlanmış. Bunun sonucunda da kısa sürede göçükler oluşmuş. TOKİ inşaatların yapımını yüklenen firmadan evleri teslim almamış. TOKİ'nin Yeşilbağcılar konutları teslim edilmeyi bekliyor.

KULÜB ÜYELERİ ÇEKİMİ GEZİSİ YAPTI

Tamamen boşaltıldıktan sonra Yeşilbağcılar beldesi ve civar köylerinde kaybolacak görüntüleri yakalamak için Bodrum Fotoğraf Kulübü beldeye ilk fotoğraf çekimi gezisini 13 Şubat 2011 Pazar günü , ikinci fotoğraf gezisi 27 Mart 2011 Pazar günü, üçüncü fotoğraf gezisi15 Mayıs 2011 Pazar günü yapıltı. Eski kapıları, pencereleri, evleri daha sonraki nesillere bu fotoğraflarla taşıyabileceğini düşünen Bodrum Fotoğraf Kulübü bu gezileri sıklıkla yaparak tamamen boşaltıldıktan sonra Yeşilbağcılar beldesi ve civar köylerinde kaybolacak görüntüleri fotoğraflarla tesbit etmeye çalıştılar.