BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bill Gates'ten inanılması güç hedefi

Microsoft'un kurucusu milyarder iş adamı Bill Gates'in dünyaya vereceği en büyük hizmet.

Abone ol

Microsoft'un kurucusu milyarder iş adamı Bill Gates'in dünyanın en büyük sorunlarından birini çözmeyi amaçlayan yeni projesi belli oldu. Gates, Mayıs ayında gelecek 10 yıl içinde üretilecek aşılarla 10 milyon insanın kurtarılması çağrısı yapmıştı.

Gates ve eşinin başkanlığını yaptığı Bill & Melinda Gates Derneği için çalışan bilim insanları suya ihtiyacı olmayan tuvalet üretmeye hazırlanıyor.

Bu proje kapsamında gelecek beş yıl içinde Kenya'da 800 bin insanın hijyene kavuşması, 200 bin kişi için de temiz su sağlanması hedefleniyor.

Gates, "asıl amaçlarının fakir yerleşim birimlerinde hijyenin sağlanması olduğunu ve artık geleneksel tuvaletlerin değişmesi gerektiğini" ifade etti.

Gates, dünya nüfusunun yüzde 40'ına denk gelen 2.5 milyar insanın hala sifonlu tuvalet kullanamadığına dikkat çekti. UNICEF'e göre de günümüzde 1.1 milyar insanın tuvalete erişimi yok.

Bu nedenle, Gates insan atığının su olmadan temizlenmesi ve hatta atıkların elektrik üretiminde kullanılması gibi yeni projeler peşinde koşuyor.