BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Brezilyalı bayan futbolcular geliyor

TFF Bayanlar Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Adana İdmanyurduspor sezona şampiyonluk parolası ile iddialı hazırlanıyor.

Abone ol

Adana idmanyurdu, Türkiye'de ilk kez Brezilya'dan 2 bayan futbolcu transfer etme kararı aldı.

Adana İdmanyurdu Başkanı Avukat M. Ali Akgül, yaptığı açıklamada, son bir yıldan bu yana yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını, yeni sezon için kadrolarını güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Mersin Camspor'dan Songül, Gülizar ve Duygu'yu kadrolarına aldıklarını kaydeden M.Ali Akgül, "Yeni sezonda hedefimiz şampiyonluk var. Kadromuzu güçlendiriyoruz. Türkiye tarihinde ilk kez bayan futbol takımına Brezilya'dan 2 transfer yapıyoruz. Pele ve Tatsiyana adlı 2 Brezilyalı bayan futbolcumuz hafta
içerisinde Adana'ya gelecek ve sözleşme imzalayacağız" şeklinde konuştu.

Adana İdmanyurdu Başkanı M.Ali Akgül, 2. Başkan Metin Taylancı, Kulüp Başkan Yardımcısı ve Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülkerim Özkul, Hikmet Uzel, Taner Canatar ve Kemal Özülkü'den oluşan yönetim önce Vali yardımcısı Reşat Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ziyaret etti. Yönetimin 23 kişiden oluştuğunu, onursal başkanlığını da Final Dershanelerinin sahibi Şevket Ertem'in yaptığını belirten Başkan M. Ali Akgül, köklü bir geçmişe sahip olan Adana İdmanyurdu'na destek beklediklerini ifade etti.

Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, okulların spor salonlarını halka açacaklarını, spor kulüplerinin devletin tüm imkânlarından yararlandırılması çalışmasını yürüttüklerini ifade etti. Adana İdmanyurdu'nun yeni sezonda başarılı sonuçlar almasını yürekten istediğini ve amacına ulaşacağına inandığını belirten Vali yardımcısı Özdemir, "Okullarımızın beden eğitimi öğretmenleri ile toplantılar yapıyoruz. Spora katkılarımızı araştırıyoruz. Adana'dan olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonları çıkması için yoğun
çalışma var" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de kendisini ziyaret eden Adana İdmanyurdu Başkanı M. Ali Akgül ile yöneticilerinin gençlik stadına kapalı tribün yapılması için destek vereceklerini, Adana İdmanyurdu'nun bazı maçlarını 5 Ocak Stadında oynamalarına da olanak sağlayacaklarını sözlerine ekledi.