BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'de bir fuar daha

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Halı ve Dekorasyon Fuarı" sektörün devlerini Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) buluşturacak.

Abone ol

30 Eylül, 3 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda yerli ve yabancı 100'e yakın firma ürünlerini sergileyecek.

 Fuara Türkiye dışından çok sayıda ülkeden binlerce ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Marka Fuarcılık A.Ş. tarafından Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen 3. Halı ve Dekorasyon Fuarı, bu hafta kapılarını aralayacak. GTO Başkanı Mehmet Aslan bu yıl düzenlenen fuarın geçtiğimiz yıllara göre daha çok ilgi gördüğünü ve katılımın beklenilenin üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, yaptığı açıklamada, Türkiye makine halısı ihracatının yaklaşık yüzde 85'ini gerçekleştiren ve dünya çapında üretici firmaların bulunduğu Gaziantep'te, Ticaret Odası olarak bu yıl Halı ve Dekorasyon Fuarı'nın üçüncüsünü düzenleyeceklerini bildirdi. Başkan Aslan, Gaziantep'teki 800 halı tezgahında yılda yaklaşık 250 milyon metrekare halı üretimi yapıldığını ve Gaziantep'in bu rakam ile Türkiye'nin makine halısı ihracatının yüzde 85'ini gerçekleştirdiğini kaydetti. Aslan, "Halıcılık sektöründeki üretim ve ihracat artışı, kentimizde bulunan diğer sektörleri de olumlu yönde etkilemekte. Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep'i halının 'Başkenti' haline getirme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Oda olarak, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Halı ve Dekorasyon Fuarı ile Gaziantep'i sektörün önemli buluşma noktalarından biri haline getirmeyi ve tüketicilere alternatif seçim olanakları sunmayı hedefliyoruz. Bölgenin yeni ve gözde fuar merkezi olan OFM' de gerçekleştireceğimiz bu fuarda sektörlerinde söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir araya getireceğiz" dedi.

FUAR BÖLGENİN BULUŞMA NOKTASI

Geçtiğimiz iki yılda gerçekleştirdikleri fuarda yerli ve yabancı yüzlerce firmanın stant açtığını, Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 10 binlerce ziyaretçinin fuarı gezdiğini anımsatan GTO Başkanı Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

”Fuarı, halı sektörünün bölgedeki önemli buluşma noktalarından birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Fuar bu yıl Halı ve Dekorasyon sektörlerinde gerçekleştirilecek olup; fuarda 100'e yakın firma stant açarak ürünlerini sergileyecek. Ayrıca katılımcı firma ve ziyaretçileri bir araya getirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yabancı alım heyetlerinin fuarı ziyaret etmeleri için girişimlerimiz devam ediyor. Bu fuarla halı ve dekorasyon sektörlerinin dev firmalarını Gaziantep'te bir araya getireceğiz ve yeni ürünlerini sergilemelerini sağlayacağız. Tüm Gazianteplileri bu fuarı ziyaret etmeye davet ediyorum."