BIST 10.479
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.475,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

HES'lere karşı hukuki mücadele sürüyor

Karadeniz'in birçok bölgesinde yapımı planlanan Hidroelektrik Santrali projelerine karşı çıkan yöre sakinleri hukuki mücadeleyi sürdürüyor.

Abone ol

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, hidroelektrik santrali (HES) projelerine karşı sürdürülen mücadelenin, demokratik eylemlerin yanında hukuksal alanda da devam ettiğini bildirdi.

Şan, yaptığı yazılı açıklamada, başta Doğu Karadeniz olmak üzere ülkenin bütün vadilerinde yapımı planlanan HES projelerine karşı sürdürülen mücadelenin demokratik eylemlerin yanında hukuksal alanda da devam ettiğini belirtti.

Rize'de Hemşin Deresi üzerinde yapımı planlanan 4.33 megavat kurulu gücündeki Yeşiltepe Regülatörleri ve HES projesi için bölgede çevresel etki değerlendirme toplantısı yapılacağını ifade eden Şan, Hemşin Belediyesi Toplantı Salonu'nda 27 Eylül Pazartesi saat 11.00'da yapılması planlanan toplantı öncesinde yöre sakinleri ve çevreci örgütlerin biraraya gelerek, bölgedeki HES'lere karşı yaşam savunucularına destek çağrısında bulunacaklarını bildirdi.

Artvin'de keşif yapılacak

Şan, Artvin'de yargı süreci devam eden iki ayrı HES projesi için de keşif yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin tek 'Dünya Biyosfer Alanı' olan Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili köyünde yapılması planlanan Düzenli HES Projesi için bilirkişi incelemesi yapılacak. Avukatlığını Yakup Şekip Okumuşoğlu'nun yaptığı davada, İl Toprak Koruma Kurulu kararı için Rize İdare Mahkemesi'nde açılan 'iptal' davası kapsamında bölgede 30 Eylül Perşembe günü üçüncü kez keşif yapılacak. Şavşat ilçesi Meydancık beldesinde yapımı planlanan 7.92 megavat kurulu gücündeki Diyoban HES projesi için ise 1 Ekim Cuma günü bilirkişi incelemesi yapılacak. Aynı proje için daha önce de 3 ayrı 'yürütmeyi durdurma' kararı alınmıştı.''