BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Bir asker daha intihar etti!

Görevde intihar eden askerlerin sayısında korkutucu bir artış yaşanıyor. 935. acı haberde İzmir'den geldi

Abone ol

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, önceki gün komisyon görüşmeleri sırasında 10 yılda teröre 818 şehit verildiğini, aynı süre içinde kışlalarda 934 askerin intihar ettiğini belirterek, 'İntihar sayısı şehit sayısını geçmiş, bu kabul edilemez' demişti.

TSK BUNU KABULLENMEYECEK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Her ne ise bunun mutlaka araştırılması, tespitler yapılması ve intihar vakalarının giderilmesi gerekir. TSK eminim böyle bir olayı kabullenmeyecek ve tedbirlerini alacaktır” dedi.

Türkiye bu haberlerle çalkalanırken bir acı haberde İzmir'den geldi. İzmir'in Bergama İlçesi’ndeki Orduevi’nde vatani görevini yapan er 20 yaşındaki Mert Evren Akdağ, kaldığı koğuştaki demire bağladığı kravatla kendisini asarak canına kıydı. Akdağ’ın cenazesi memleketi Eskişehir’e gönderildi.

Olay, Bergama Orduevi’ndeki, askerlerin kaldığı koğuşta geçen cuma günü geç saatlerde meydana geldi.

KRAVATLA KENDİNİ ASTI

Orduevinde 92/1 tertip olarak vatani görevini yapan Eskişehirli er Mert Evren Akdağ, bilinmeyen nedenle bunalıma girdi. Akdağ’ın, kaldığı koğuşta gece arkadaşlarının uyuduğu sırada, bir demire bağladığı kravatı boynuna geçirip, kendini boşluğa bıraktığı belirtildi. Gürültüye uyanan arkadaşları Mert Evren Akdağ’ı kurtarmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadı. Nöbetçi komutanların yaptığı kontrolde er Akdağ’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Yaklaşık 10 günden bu yana içine kapandığı ve arkadaşlarıyla pek konuşmadığı ifade edilen er Akdağ’ın cenazesi, otopsi ardından ailesine teslim edildi. Talihsiz er toprağa verilmek üzere Eskişehir’e götürüldü. Askeri yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.