BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16
HABER /  DÜNYA

Mısır'da kritik davalara protesto engeli

Mısır Anayasa Mahkemesi, Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi davalarının görülmesini erteledi.

Abone ol

Mısır Anayasa Mahkemesi, Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi hakkında bugün görülmesi planlanan davaların ertelenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı binlerce göstericinin Anayasa Mahkemesi binasını kuşatması ve mahkeme üyelerinin binaya girememeleri nedeniyle Anayasa Hazırlık Komisyonu ile Şura Meclisi'nin feshi davalarının ertelendiği bildirildi.
Erteleme kararı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mahir el-Buheyri tarafından mahkeme görevlilerine tebliğ edildi.

YARGI TARİHİNİN KARA GÜNÜ

Mısır Anayasa Mahkemesi, mahkeme binası önünde meydana gelen gösteriler üzerine bugünü, ''Yargı tarihinin kara günü'', olayları da '' manevi bir suikast'' olarak niteledi.

Mursi'ye destek için dün Kahire'de düzenlenen ''milyonluk gösteri'' çerçevesinde geceyi Anayasa Mahkemesi önünde geçiren eylemcilerin, Anayasa Mahkemesi ve yargıçlar aleyhine sloganlar attığı, ''Halk, yargıda temizlik istiyor'', ''Halk Mursi'nin kararlarını destekliyor'' ve ''Yeni Mısır anayasasına evet'' yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Anayasa Mahkemesi çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında bölgeye zırhlı araç takviyesi yapıldığı bildirildi.