BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Japonya: Çöken tünelde çok sayıda taşıt mahsur kaldı

Japonya'daki Sasago tünelinde bu sabah saatlerinde meydana gelen büyük çöküntü birçok taşıtın mahsur kalmasına yol açtı. Japon medyası en az 7 kişinin kayıp olduğunu bildiriyor.

Abone ol

Japonya'daki Sasago tünelinde bu sabah saatlerinde meydana gelen büyük çöküntü birçok taşıtın mahsur kalmasına yol açtı. Japon medyası en az 7 kişinin kayıp olduğunu bildiriyor.

Çöküntüden sağ kurtulmayı başaranlar, büyük beton parçalarının arabaların üzerine düştüğünü anlatıyor.

Tokyo'nun 80 km. batısında Nagoya'ya giden yoldaki tünelde meydana gelen çöküntü sırasında yangın çıktı ve daha sonra tünelden bazı yanmış cesetlerin çıkarıldığı görüldü.

4,3 km. uzunluğundaki Sasago tüneli, Japonya'daki en uzun tünellerden biri. Tünelin içindeki kapalı devre yayın yapan kameralardan alınan görüntülerde, Tokyo yönüne giden yolun üzerinde 100 metre kadarlık bir bölümün çöktüğü görülüyor.

Tünelden yayılan yoğun dumanlar da kurtarma çalışmalarını engelledi ve ikinci bir çöküntü kaygısı yüzünden yardım çalışmalarına birkaç saat ara verildi.

Çalışmaların yeniden başlamasından sonra ilk cesetlere ulaşıldı.

Ölü sayısı belirsiz

Olayın meydana geldiği Yamanaşi bölgesi sözcüsü, Fransız Haber Ajansı'na verdiği demeçte, "Tünelin içinde bazı yanmış cesetler olduğu doğrulandı. Kesin ölü sayısı henüz bilinmiyor." dedi.

BBC'nin Tokyo muhabiri Rupert Wingfield Hayes, tünelde mahsur kalanları kurtarma çalışmalarının eleştirilere hedef olduğunu, medyada, yardım ekiplerinin bölgede gelişinin üç saat sürdüğü yolunda haberler çıktığını kaydediyor.

Tünelden çıkmayı başaran bir kadın, diğer beş kişiyle birlikte bir kamyonette yolculuk ettiklerini anlattı ve diğer yolculara ne olduğunu, kendi taşıtlarının önünde ve arkasında kaç taşıt daha bulunduğunu bilmediğini söyledi.

BBC muhabiri, ülkenin en önemli karayollarından biri üzerindeki önemli bir tünelde böylesi bir felaket meydana gelmesinin birçok soruyu peşi sıra getireceğini kaydediyor. Karayolunu işleten özel şirket, tünelin iki ay önce köklü bir denetimden geçirildiğini ve sağlam olduğunun açıklandığını bildirdi.

Japonya'da sık sık depremler meydana gelmekteyse de, bu sabah herhangi bir sarsıntı kaydedilmedi.

Tünelin bulunduğu karayolu ulaşıma kapatıldı. Kazanın hafta sonu kent dışına çıkmış olan Tokyoluların dönüşü açısından büyük bir karmaşa yaratacağı belirtiliyor.