BIST 10.203
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.450,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Fezleke çatlağına hükümetten ilk yorum!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkmasına Bülent Arınç'tan yanıt geldi

Abone ol
AK PARTİ'DE DOKUNULMAZLIK ÇATLAĞI

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıktı.

Oyunun renginin belli olduğnu belirten Ensarioğlu, "Hala 1994'teki kötü tercübenin tahribatını bu ülke silebilmiş değilken yeni baştan böyle bir görüntünün olması bölgede insanların 'acaba etnik kimliklerinden dolayı mı bu muameleye tabii tutuldukları' gibi bir şeye kapılması ve bu bir ayrışmayı ve bölgede gerginliği arttırır" dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP'li 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP ve bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezlekelerin Meclis'e gelmesinin ardından, milletvekilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Bülent Arınç AK Parti'li Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarını bu sözlerle yanıt verdi.

İşte Bülent Arınç'ın açıklamalardan satır başları;

HER VEKİLİN KENDİ VİCDANI

Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağını da zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucu da hep beraber göreceğiz. Sayın Ensarioğlu'nun (AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu) kendi şahsi fikrini söylemesinin, bir endişe doğurması AK Parti içerisinde farklı düşünceler var, 'şu kadar bu tarafta, bu kadar bu tarafta' diye dedikoduya konu olmasını şahsen doğru bulmam. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve ona göre kararını verir. Emin olun başka siyasi partilerde de farklı düşünenler mutlaka olacaktır. Ama sonucu hep beraber göreceğiz