BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP'li Zana'yı böyle mi korkuttular?

AB Bakanı Egemen Bağış, Meclis'te açlık grevine başlayan Leyza Zana'ya üzüldüğünü söyledi

Abone ol

Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’deki Görüş Farkı programına katılan AB Bakanı Egemen Bağış, Meclis’te açlık grevine başlayan milletvekili Leyla Zana’ya dönük ilginç iddialarda bulundu.


LEYLA ZANA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI


Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın, Meclis'teki odasında açlık grevine başladığını duyurdu. Zana 'manevi olarak benim üzerimde duygusal etki bıraktı" diyerek açlık grevine girişine izahat getirdi. (DEVAMINI OKU)

1.20121115143148.jpg

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : "ZANA'YI UYARDIK"
BDP lideri Demirtaş Zana'nı açlık grevine başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. (DEVAMINI OKU)

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "REJİME İHTİYAÇLARI VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BDP'lilerin açlık grevlerine başlamasına alaycı bir üslupla eleştiri getirmişti. Erdoğan, Emine Ayna'yı kastederek "Bazılarının rejime ihtiyacı var" demişti. (DEVAMINI OKU)

İşte Egemen Bağış'ın açıklamalarından satır başları;

LEYZA ZANA'YA ÜZÜLDÜM

Zana’nın “Kürt Sorununu Başbakan çözer” dedikten sonra başına gelmeyenin kalmadığını söyleyen Bağış, “Belki de kadıncağızı böyle korkuttular, ürküttüler. O da kendi içerisinde bir imaj toplama çabası içine mi girdi bilemiyorum. Üzüldüm gerçekten acaba ona da bir baskı, tehdit var mı onu incelemek lazım” dedi.

ŞOV YAPIYOR

Zana’yı ‘şov yapmak’la suçlayan Bağış, “Açlık grevlerinin de suyunu çıkarmaya basladılar. Bir siyasetçinin görevi hapishanelerde devam eden açlık grevlerini daha da çok provoke etmek mi olmalı yoksa onları açlık grevinden vazgeçirtip onlara önce yasama sevinci verip sonra da onlara açlık grevine baslamalarına sebep olan sorunlara yönelik sözcülüklerini mi yapmak olmalı? Yani sayın Zana'nın ya da diğer bir takım parlementerlerin yaptıkları bana çok medyatik, afedersiniz şov gibi gelmeye basladı” dedi.

FAZIL SAY SAÇMALIYOR

Egemen Bağış, ünlü piyanist Fazıl Say’ın eleştirilerine de cevap verdi. Fazıl Say’ı artık takip etmediğini söyleyen Bağış, “ İyi bir müzisyen fakat müzik dışındaki fikirlerinde gerçekten tabiri caizse hep saçmalıyor. O yüzden takip etmeyi bıraktım. Ama müzisyenliğine bir lafım yok. Türkiye için önemli bir isimdir” demekle yetindi.