BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

İdam gelsin Kürt sorunu bitsin

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan idam cezasının geri getirilmesi Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge"de tartışıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taraf yazarı Cengiz Aktar, idam tartışmasının altında Kürt sorunu olduğunu savundu. Aktar, sokaktaki insanın "Ermenilere yaptığımız gibi Kürtleri de itlaf edelim, bu işi bitirelim" hissiyatında olduğunu iddia etti.

Kendisinin hiçbir zaman böyle bir şey söylemeğinin altını çizen Özdağ, ise Böyle bir kıyaslamanın yanlış olduğunu belirten Ümit Özdağ, PKK'nın uzun vadeli bir stratejiyle bitirilebileceğini açıkladı. 

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Ümit Özdağ ve Taraf gazetesi yazarı Dr. Cengiz Aktar Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın konukları oldular. İdam cezasına "ilkel duygu" diyen Aktar'a tepki gösteren Özdağ, idam için Kur'an-ı Kerim'i dayanak gösterince ikili arasında din tartışması yaşandı.

İDAMI GETİRİN BU İŞİ BTİRİN"

Aktar, programda idam tartışmanın altında yatan nedeni açıkladı:

"Bugünkü tartışma esas buraya gelmek lazım. Kürt meselesiyle ilgili tartışma. İdamı getirin bu işi bitirin. Ne demek bu. Türkiye'de neyse sayıları aynı Ermenilere yaptığımız gibi Kürtleri de itlaf edelim, bu işi bitirelim. Çok ağır oldu ama insanların hissiyatı bu. Buna mı cevap vereceğiz biz. İnsanlar bunu istiyor diye Allah muhafaza. Taksi şoföreriyle konuşuyorum. Ölüm cezası gelsin bu sorulur çözülür demeye getiriyorsunuz. "

"BEN HİÇBİR ZAMAN BUNU SÖYLEMEDİM"

"Yapmayın bu çok ayıp bir şey bu" diyerek Aktar'a karşı çıkan Özdağ sözlerine şöyle devam etti: 

"Hele böyle bir kıyaslama bilim adamına yakışmıyor. Ben hiç bir zaman bunu söylemedim. Ben PKK meselesinin çok boyutlu bir mesele olduğunu, ancak uzun vadeli bir strateji ile çözülebileceğini yüzlerce sayfada yazmış bir insanım. Ben idam cezasını sadece siyasi suçlar için adi suçlar için de savunan bir insanım."

"KİTABA İNANAN İNSANLARI İLKEL İNANCA SAHİP OLMAKLA SUÇLUYORSUNUZ"

Aktar'ın idamı ilkel duygu olarak nitelemesine sinirlenen Özdağ, tartışmaya dini açıdan da bakarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz diyorsunuz ki bu ilkel bir duygu. Ben elhamdülillah müslümanım. Benim kitabım bu cezayı öngörüyor. Siz bunu düşünmeden benim gibi bu kitaba inanan ve ilahi vahiy olarak kabul eden insanların tamamını ilkel inanca sahip olmakla suçluyorsunuz. "

"DİNİ KİTAPLAR İDAMI TASVİP ETMİYOR" İDDİASI

Bu sözlere Aktar, "Benim bildiğim hiçbir kitap dini idamı tasvip etmiyor" iye itiraz edince Özdağ, "Lütfen bunu bir daha okuyun da ondan sonra konuşun" diye cevap verdi.