BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye de Suriye Ulusal Koalisyonu'nu tanıdı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak tanıdığını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'nu Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak tanıdığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Davutoğlu, Cibuti'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananlara dikkat çekerek, "Suriye'de 39 binden fazla kişinin katledildiğini, Suriye yönetiminin sivilleri hedef almaya devam ettiğini" kaydetti.

"Devam eden trajedinin nedeninin, Suriye halkının meşru taleplerini kabul etmeyi reddeden Suriye rejimi olduğunu" söyleyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiğini" belirtti.

Davutoğlu, "Suriye muhalefetinin ve halkının daha fazla desteği hak ettiğini" vurgulayarak, uluslararası toplumu Suriye halkını desteklemeye çağırdı.

İsrail'e sert eleştiriler

Anadolu Ajansı, İsrail'in Filistin'de uyguladığı işgale de değinen Davutoğlu'nun, "İsrail'in Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim politikası, işgali ve saldırgan tutumunun, kalıcı barış yönündeki çabaları engellediğini" söylediğini aktardı.

"İsrail'in tutumunun iki devletli çözüm vizyonunu tehlikeye soktuğunu" kaydeden Davutoğlu, ''Kapsamlı, kalıcı ve adil bir barış, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın nihai hedefi olmaya devam etmektedir. Ama İsrail, anlaşmalı çözüme ulaşmak için bir ön koşul olan 1967 sınırları üzerindeki parametrelere saygılı değil'' dedi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar değinen Davutoğlu, "İsrail'in acımasız bir şekilde masum insanları öldürdüğünü" ifade etti.

Davutoğlu, "Türkiye'nin İsrail'in saldırganlığına karşı ilkeli bir eylemde bulunmak ve bu saldırıları durdurmak için Birleşmiş Milletler'de uluslararası toplumu göreve çağırdığını" hatırlattı.