BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kadir Topbaş'ın varisi Demircan mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulisler kaynamaya başladı. Bir isim var ki kendini veliaht olarak görüyor ve adı öne çıkıyor.

Abone ol

Yerel seçimlerin tarihinin belirlenmesi ile birlikte büyükşehirlerde sıkı bir adaylık yarışı başladı. En büyük yarışta AK Parti de yaşanıyor.

Kadir Topbaş İstanbul'a bir kez daha talip olduğunu açık bir şekilde duyurdu. Buna karşılık adaylığı gönlüne koyan ama kartlarını henüz açık oynama safhasına gelmeyen isimlerde var.

Rotahaber.com sitesi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adları geçen isimleri

BİLGİ NOTU
AHMET MİSBAH DEMİRCAN KİMDİR?


Ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın oğlu olan Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

1967 yılında Kasımpaşa'da doğan Ahmet Misbah Demircan hala bu semtte oturuyor.

Demircan Marmara Üniversitesi İlahiyat mezunu. Demircan evli ve 3 çocuk babası.

listeledi. Kadir Topbaş'a rakip olarak sunulan isimler arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti saflarına yeni katılına Numan Kurtulmuş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yer alıyor.

İSTANBUL İÇİN İSMİ GEÇENLER

Kabinenin en başarılı bakanı Binali Yıldırım'ın adı ilk andan itibaren İzmir için telaffuz ediliyor. İzmir'de CHP'yi yıkamayan AK Parti, Binali Yıldırım'ın başarılı karnesini burada kullanmak istiyor. Yıldırım ile İzmir'i alma ihtimalleri çok daha yüksek olduğu için daha rahat oldukları İstanbul'da farklı bir tercih öne çıkabilir. Egemen Bağış ile Numan Kurtulmuş'un isimleri de bu noktada telaffuz ediliyor. Bağış'ın adaylığı zor görünürken Kurtulmuş'un ismi öne çıkıyor. Kurtulmuş'un zayıf noktası sonradan AK parti saflarına katılmış olması.

KASIMPAŞA RÜZGARI

Gönlünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan , Kadir Topbaş'ın gizli rakibi olarak niteleniyor. En çok güvendiği de Kasımpaşa rüzgarı. Erdoğan'ı Başbakanlığa taşıyan o rüzgar ile kulislerde ismini andırıyor.

0.20121115133225.jpg
KENDİNİ DOĞAL VARİS OLARAK GÖRÜYOR

Kadir Topbaş'ın da Beyoğlu Belediye Başkanlığı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına uzanması Demircan'ın kendini varis gibi görmesine yolaçıyor. Haliyle de niyeti doğrultusunda yol alıyor.

PEKİ KİM OLUR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Kadir Topbaş'a üçüncü kez şans verilmeyecek gibi görünüyor. Bunun sebebi de 2 dönemdir yürüttüğü başkanlık koltuğunda dişe dokunur bir başarı yakalayamaması. Geçen seçimlerde CHP önünde AK Parti'ye yaşattığı oy kaybı da onun yıldızını söndürüyor. Metrobüs projesi son anda imdadına yetişmese AK parti İstanbul'da büyük bir şok yaşayabilirdi.

Tabloya baktığımız zaman ismi telaffuz edilenler arasında Binali Yıldırım öne çıkıyor. Yıldırım, İzmir'i istemediği taktirde İstanbul'u kazanma ihtimali en yüksek isim. Haliyle de hem Kadir Topbaş'ın hem de kendini veliaht olarak gören Ahmet Misbah Demircan'ın kaderi Binali Yıldırım'ın yol haritasına bağlı.