BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.396,64
HABER /  GÜNCEL

Twitter'dan ilk kez duyurdu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter'dan takipçilerinin sorularını cevapladı.

Abone ol
Hatice Kübra
TWİT-ÜL HAVADİS
 
Kabinenin en çalışkan bakanlarından biri olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin aynı zamanda iyi bir sosyal medya kullanıcısı. Bakanlığı öncesinde de Twitter'ı çok aktif kullanan Fatma Şahin, Bakan olduktan sonra da Twitter'a vakit ayırmaya devam etti. Facebook sayfasının etkinliğini de artıran Şahin sosyal medyadan çalışmalarını vatandaşla paylaşıyor. Çoğu zaman bizzat kendisinin kullandığı Twitter hesabından şimdi de vatandaşla konuşuyor.

Daha önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Twitter üzerinden yaptığı halk günleri gibi Fatma Şahin de önceden duyurduğu gün ve saatte kendisine gelen soruları sosyal medya aracılığıyla cevaplıyor. Bugün ilkinin gerçekleştiği soru-cevap etkinliğine katılım oldukça fazlaydı. Yoğun çalışma temposu nedeniyle sadece 1 saatini ayırabilen Bakan Şahin'e çok farklı konularda sorular geldi. Özellikle engelliler, öğretmenler, kadro ve atama gibi konularda gelen soruları cevaplayan Bakan Şahin mevzuatta geçen "Özürlü" ibaresinin "Engelli", "Çürük" ibaresinin ise "Askerliğe elverişli olmayanlar" ifadesi ile değiştirileceğini de ilk kez Twitter'dan duyurdu.
 
İşte Bakan Fatma Şahin'e Twitter üzerinden gelen bazı sorular ve cevapları...
 
 
 Sayın Bakanım bildiğiniz üzere pilot illerdeki çalışmalar bitti ASDEP personelleri şuanda işsiz akibetimizi merak ediyoruz.

 ASDEP uzmanları toplumsal sorunların bir sonucu olduğu, bunu önlemek için koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendirmemiz gerekiyor. Onun için bu proje ile aile hekimliği gibi başvuru odaklı değil ihtiyaç odaklı, talep odaklı değil arz odaklı yeni bir sistemi hayata geçireceğiz. Sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden aldığımız üçbin kadroyu eğiteceğiz ve ek kadro ihtiyacını çalışacağız.

Sayın Bakanım Ömss nin 2. alımı nezaman yapılcak net bir tarih belli mi tşk ler ?

ÖMSS konusunda 2013'ün ilk üç ayında alımlarımızı yapacak şekilde Devlet Personel Başkanlığıyla görüşmelerimiz devam ediyor.

Sayın bakanım Yavuzeli ve Araban'da 2011 buğday desteklemelerini alamayan 200 çiftçi var bir buçuk yıldır komisyonda

Bu konuyu Sayın Tarım Bakanımızla görüşeceğim ve ilgili birimlerden ayrıntılı bilgi alacağım.

Kadın Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya gelip bir Çalıştay yapmayı düşünüyormusunuz?

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verildiği gün bütün partilerin belediye ve il genel meclis üyesi kadınları Ankara'ya davet ediyoruz.

 Sayın bakanım ortak velayet hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Ortak velayet konusunu önemsiyoruz. Yarın konuyla ilgili platform yetkililerini Bakanlığımıza davet ediyoruz.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde şahsınızın ve Bakanlığınızın bizzatihi rol alması yönünde bir çabanız olacak mı?

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde sosyal politikalar çok önemli bir çözüm aracıdır. Bakanlık olarak kadınlarımızın, kız çocuklarımızın, gençlerimizin dili, dini, bölgesi, inancı, mezhebi ne olursa olsun her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Politikalarımızı da bu bakış açısıyla belirliyoruz. Çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seven anlayışın mensuplarıyız.

Sn Bakanım sizin çalışmalarınızdan çok memnunum . Tek beklentim çocuk ve kadına olan şiddetin cezasının ağırlaştırılması.

Teşekkür ederim. Kadına ve çocuğa şiddet konusunda TCK'da ilgili hükümler dönemimizde ağırlaştırıldı.

ÖĞRETMENLERİN EŞ DURUMU TAYİNLERİYLE İLGİLİ NE DEDİ?

Öğretmenlerin eş durumundan tayini konusunda 657'nin 4/B maddesi kapsamında ilgili kurumlarla çalışıldı. 2011-2012 yılında 268 aile atama talebi gerçekleştirildi. MEB'in yönetmelik çalışmasıyla son üç yıl içinde aynı ilde 720 gün prim ödeyen  kişilerin talepleriyle düzenleme tasarısı hazırlandı. Şehit ve gazi eşleri, eşlerin birinin emekli olması durumuna göre çocuklarının bir okulu kazandığı durumlarda atama hakkı tanınmaktadır. Daha ayrıntılı bilgiyi MEB'den almanız daha uygun olacak.

Sayın Bakan neden engelli memur alımları yavaş ilerliyor ve her geçen zaman bu alınacakların sayısı düşürülüyor?

Daha önceden söylemiştim. Sayın Başbakanımızın talimatıyla kamudaki boş engelli kadroları en kısa sürede doldurulacaktır. Bakanlık olarak ilgili kurumlarla çalışıyoruz.

Sayın bakanım aile danışmanlığı için sertifika şart mı ne olur bu konuyu netleştirin?

Aile Danışmanlığı için sertifika şart. MEB ve YÖK tarafından uygun görülen üniversitelerin birinde en az 80 saat teorik, 40 saat uygulamalı toplam 120 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar sertifika alabiliyor.

Sayın Bakanım özel sektörde çalışan engellilerin çalışma koşulları ile ilgili bir düzenleme var mıdır?

Bu konuyla özel olarak ilgileniyoruz. 2013'de ilgili genel müdürlüğümüz denetim ve gözetim takibini güçlendirecek.

Çocuk Esirgeme Kurumlarına yönelik öğretmen alımlarınız olacak mı?

Bu sene Bakanlığımıza en fazla öğretmen aldığımız yıl oldu. İhtiyaca göre gereken planlamayı yapıyoruz.

TWİTTER'DAN İLK KEZ DUYURDU!

Ayrıca engellilerimize yönelik önemli bir haberi daha ilk kez paylaşmak istiyorum. Mevzuatımızda yer alan tüm "ÖZÜRLÜ" ibareleri Sn. Başbakanımızın da daha önce ilan ettiği gibi "ENGELLİ" olarak değiştiriliyor. İlgili teklifimizi Başbakanlığa bugün gönderiyoruz. Önemli bir gelişme daha: Askerlik Kanunundaki "ÇÜRÜK" ibaresi "ASKERLİĞE ELVERİŞLİ OLMAYANLAR" ifadesi ile değiştiriliyor. Bir de çeşitli kanunlardaki "SAKATLAR" ifadesi de "ENGELLİLER" olarak değiştirilecek. Engellilerimizin önündeki bütün engelleri kaldırmaya devam ediyoruz. Haliyle de Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Md. adı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Gn. Md. olarak değiştirilecek.

Sorularınız, düşünceleriniz, katkılarınız ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. Katılmam gereken bir toplantım var ama bu uygulamayı devam ettirmeyi planlıyorum. Daha önceden sizlere duyuracağım. Herkese iyi günler ve iyi çalışmalar diliyorum.