BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  POLİTİKA

BDP'den cemaat-iktidar savaşı yorumu

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerde gündemi meşgul eden 'cemaat-iktidar savaşı' tartışmalarına katıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor? programında Şirin Payzın, Aslı Aydıntaşbaş ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş'a sorulan sorular arasında Gülen Cemaati ve AK Parti iktidarı arasında var olduğu ileri sürelen 'gerilim' de vardı.

Demirtaş'ın iddialar hakkındaki yorumu ise netti:

"Hükümet ve cemaat arasında bir gerilim var. İktidar, güç yarışı var."

BİZ TARAF DEĞİLİZ

"Hükümet ve cemaat gerilimi var. Ama biz bu gerilimin taraflarından birinin yada diğerinin yanında olmak gibi bir gereklilik duymuyoruz. Kendi içinde iktidar yarışı, yürüten dengeler var. Hakim, savcı cemaate mi yakın yoksa öbürüne mi yakın bizi ilgilendirmez.

SORUMLU HÜKÜMETTİR

Bu durumların birinci dereceden sorumlusu hükümettir. Cemaat sorumlu dersek hesabı kimden soracaksınız? Cemaat parti değil, tüzel kişiliği yok. Pratikte cemaat heryerde ama sorsanız hiçbir şeye karışmıyorlar. Cemaatin ete kemiğe bürünmüş hali bizim açımızdan iktidardır.

ÖCÜ DE DEĞİL ŞANS DA DEĞİL

Bir cemaati öcü, tehlikeli bir örgüt olarak tanımlamıyoruz. Türkiye için cemaat bir şanstır ya da Türkiye'nin sorunlarını cemaatle çözeriz anlayışında da değiliz.

Gülen'in çözüme katkı sunduğuna dair fiilen bir şey görmüş değiliz. Kim bu sürece pozitif katkı sunmak isterse biz de bu sürece kapalı değiliz.