BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Destici'den sert eleştiri

Destici, gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmemesi konusundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ''Çok anlatılacak bir durum yok bence. Yani ne olduğu ortada. Bunun kamuoyunda zaten konuşulması veya basının gündemine gelmesi örgüte hizmet eder'' dedi.

Destici, gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

İftar sonrasında gazetecilerle sohbet eden Destici, Türkiye'nin sınır güvenliği ile ilgili soru üzerine, 1946 yılında imzalanan Ankara Antlaşması'nın halen yürürlükte olduğunu hatırlatarak, bu anlaşma ile Irak'tan Türkiye'ye terör saldırısı olursa ve bunu Irak engellemezse Türkiye'nin 75 kilometre içeriye girerek, orada etkisiz hale getirme hakkı olduğunu ve terör bitene kadar bunun yapılabileceğini söyledi.

PASTA USTASININ ÇUKURCA'DA İŞİ NE

Terörle mücadelede sabit karakolların belli güvenlik bölgelerinde devam etmesi gerektiğini ifade eden Destici, fizik ve silah gücü olarak teröristlerden daha güçlü olacak, terörist gibi dağda yaşayacak mobil birlikler kurulması gerektiğini belirtti. Destici, ''Pasta ustasının Çukurca'nın en sınır Geçimli Karakolu'nda ne işi var. Benim anlamadığım bu. Bunun bize cevabını vermeleri lazım, o çocuğun ne işi var orada'' dedi.

BDP'Lİ BELEDİYEDEN PKK'YA KAYNAK

BDP'li belediyelerden PKK'ya kaynak aktarıldığı konusunda Başbakan Erdoğan'a uyarılarda bulunduğu ve sıkı denetim yapılmadığını ifade ettiğini anlatan Destici, denetim yapıldığı takdirde o belediyeleri yönetenlerin aslında belediye başkanları olmadığını, bunların arkasında PKK'nın görevlendirdiği insanların olduğunun net bir şekilde ortaya çıkacağını da dile getirdiğini söyledi.

İDAM CEZASI GERİ GELSİN

İdam cezasının geri getirilmesi gerektiğine ve bu ceza olmadan terörün çözülebileceğine inanmadığını söyleyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü PKK şöyle bir terör örgütü değil. Yani birtakım haklar verildiğinde bundan vazgeçecek bir örgüt değil. PKK nihayetinde uluslararası emperyalist güçlerin direktifleri doğrultusunda hareket eden ve neticede onların kararıyla vuran veya vurmayan bir örgüt. Onun için bu örgütü siz ancak herkese ve her şeye rağmen kendi gücünüzle ezerek yok edebilirsiniz. Yani yılanı ezerek yok edebilirsiniz. Başka türlü sizin yılandan kurtulmanız mümkün değil. Yani yılanı öldürmeden 'ben yılanı evcilleştireyim' gibi bir şey söz konusu değil.''

MİT raporlarına göre 30'a yakın devletin PKK'ya destek verdiğinin bilindiğini anlatan Destici, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Almanya'da 11 bin PKK militanı bulunduğunu söylediğini hatırlatarak, ''Peki biz ne yapıyoruz Almanya'ya. Almanya'da bırakın 11 bini 11 tane Türkiye'de Almanya'ya karşı mücadele eden terör örgütü üyesi olsa ve biz bunları kollasak, Almanya'ya vermesek, Almanya bize ne yapar. Biz niye bunlara hiçbir şey yapmıyoruz, hiçbir şey yokmuş gibi, hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyoruz. Yine stratejik ortaklıklara, siyasi işbirliklerine, askeri işbirliklerine devam ediyoruz. Yani biz Avrupa Birliği ülkeleri, içlerindeki teröristleri sınır dışı edene kadar, bize iade edene kadar dondursak ilişkileri ne olur'' dedi.

Terör konusunun milli bir mesele olduğunu ve üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyen Destici, Şemdinli'de yaşanan hadiseyi Türkiye adına bir şans olarak gördüğünü ve bunun Türkiye için büyük bir tecrübe olduğunu söyledi. Destici, ''En büyük tehlike şu zaten, iç sorunumuz olmaktan çıkıp uluslararası bir sorun haline getirilirse ki BDP'nin, işte onu destekleyen uluslararası güçlerin yapmak istediği budur. Uluslararası bir problem haline getirmeye çalışıyorlar. Uluslararası bir problem haline gelirse işte o zaman iş Türkiye açısından çok daha farklı bir noktaya gider'' şeklinde konuştu.

ŞEMDİNLİ'DEN KONUŞMAK TERÖRE HİZMET EDER

Destici, Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmemesi konusundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ''Çok anlatılacak bir durum yok bence. Yani ne olduğu ortada bunun kamuoyunda zaten konuşulması veya basının gündemine gelmesi biraz önce anlattığım gibi örgüte hizmet eder'' dedi.

Destici, bir gazetecinin ''Sıra Türkiye'ye de gelecek'' şeklindeki iddiaları hatırlatması üzerine de ''Hayal değil. Eğer Türkiye kendi tedbirlerini almazsa, kendi problemini kendisi çözmezse, bu mesele uluslararası boyuta taşınırsa elbette ki sıra Türkiye'ye de gelir. Kimse Türkiye'nin gözünün yaşına bakmaz tam tersine Türkiye'nin bunu yaşaması için Türkiye'nin düşmanları var gücüyle çalışıyorlar ve çalışacaklardır da'' ifadelerini kullandı.