BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Terör vurdukça Türkiye kenetleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkumdur. Bunu hep beraber inşallah dünya gözüyle göreceğiz'' dedi.

Abone ol

AK Parti Erzincan İl Teşkilatı tarafından bir restoranda verilen iftar yemeğine katılan Yıldız, yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütünün kalleşçe saldırılar yaptığını ifade eden Yıldız, ''Bu kalleş saldırılar terörle mücadele kararlılığımızı perçinlemekten başka bir sonuç veremez. Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkumdur. Bunu hep beraber inşallah dünya gözüyle göreceğiz. Bölücü terörle en etkili bir şekilde mücadele ederken, elbette ki bizim Kürt vatandaşlarımızı tabii ki bunun ayrı bir yerinde tutacağız. Biz onlarlayız, onlar bizimle, onların sahibi biziz. Çünkü biliyoruz ki terör örgütünün kalleşçe eylemleri aynı zamanda bizim Kürt kardeşlerimizi de vuruyor' diye konuştu.

Terör örgütünün kanlı eylemlerinin durmadığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

''Bu katil sürüsünün derdi, Kürt kökenli vatandaşlarımızın da aynı zamanda refah seviyesiyle alakalı. Onların onur ve özgürlüğüyle alakalı değil, bunun çok iyi bilinmesi lazım. Bizzat bunun istismarını yapıyorlar. Kürt kökenli vatandaşlarımızın da istismarını yapıyorlar ve uluslararası şer odaklarının emriyle bunları yerine getiriyorlar. En son saldırılar bunun en bariz göstergeleridir. Bunların meclisteki siyasi uzantıları da böyle bir sorunun çözümünü bulmaktan daha ziyade bırakın çözüm bulmayı, benzer direktifleri almaya devam ediyorlar. Bizim icraatlarımız tüm güvenlik güçlerimizle beraber sonuna kadar, 'onlar biz silahı bıraktık' diyene kadar bu mücadele sürecek. Eğer bölücü terör örgütü uzantısı olanlar, demokrasiye ve bizzat bulundukları meclise inanıyorlarsa mücadelelerini sandıkta vermelidirler.''