BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,44
HABER /  GÜNCEL

Kamalak'tan Alevilere mesaj

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iftar yemeğinin ardından gündemi değerlendirdi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bizleri Alevi, Sünni ve Caferi gibi mezheplere ayırmak isteyenler bilmelidirler ki bizler kardeşiz, kardeşler topluluğuyuz'' dedi.

Partisinin il merkezindeki bir restoranda düzenlediği iftara katılan Kamalak, tüm insanların adil bir dünyada yaşamaya hakkı olduğunu belirterek, bunun için herkesin gecesini gündüzüne katarak çalışması gerektiğini ifade etti.

Müslümanların kardeş olduğunu ve bir çatı altında toplanması gerektiğine işaret eden Kamalak, şöyle devam etti:

''Bizleri Alevi, Sünni ve Caferi gibi mezheplere ayırmak isteyenler bilmelidirler ki bizler kardeşiz, kardeşler topluluğuyuz. Kardeşlerimiz küresel emperyalizmin ve ırkçı siyonizmin oyununa gelmemelidir. Bölücük hareketlerine asla itibar etmemelidir. Çünkü bizler şuurlu kardeşler topluluyuz. Mezhep ve düşünce farklılıkları olabilir bunlar teferruattır. Asıl olan birlik ve bütündür. Türk, Kürt, Laz hepimiz Müslümanız. Rabbimiz, peygamberimiz ve kitabımız birdir. İslam alemi gelin bir olalım, bütün olalım. O zaman göreceksiniz ki yepyeni bir dünya olacak.''

İslam coğrafyasındaki çoğu ülkede insanların mülteci hayatı yaşamaya mecbur bırakıldığını savunan Kamalak, ''İnsanlığa yol gösterme iddiasında bulunan batı, milyonlarca insanın alın terini sömürmüştür. Bu yüzden milyonlarca insan açlığa mahkum edilmiştir. Şu an kapitalist dünyanın aşırı şişmanlıkla uğraşmak için yapmış olduğu masrafları fakir fukarayı doyurmak için yapmış olsa emin olun dünyada bir tane aç ve susuz insan kalmayacaktır. Unutmayınız ki mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Zalimlere diz çöktürmek için bir araya gelelim'' diye konuştu.