BIST 10.159
DOLAR 32,29
EURO 35,01
ALTIN 2.453,63
HABER /  GÜNCEL

Devrimci Karargah'ta 7 tahliye

Devrimci Karargah davasında mahkeme heyeti sanıklar hakkında kararı verdi

Abone ol

''Devrimci Karargah Örgütü'' davasında tutuklu sanıklardan 7'si tahliye edilirken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

''Devrimci Karargah Örgütü'' davasında tutuklu sanıklardan 7'sinin tahliyesine karar verilirken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Ulaş Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 16 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmaya çok sayıda izleyicinin katılması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Duruşmada, sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından talepler alındı. Mahkeme heyeti talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aradan sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hakan Soytemiz, Tamer Taş, Onur Erkut, Ağca Kaya, Tuncay Yılmaz, Ersin Sarıçam ve Deniz Küçükbumin'in, tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Heyet, Hanefi Avcı ve Ulaş Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın ise kuvvetli suç şüphesi ve tutuklamaya alternatif koruma tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

Tahliyelerin ardından davada tutuklu sanık sayısı 11'e düştü.