BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye umut olacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin bir istikrar unsuru olarak bölge için umut kaynağı olmaya devam edeceğini söyledi

Abone ol

Bakan Yılmaz, kentteki temasları kapsamında Batman Üniversitesi kampüs alanında incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'dan üniversite ile bilgi alan Yılmaz, daha sonra düzenlenen iftara katıldı.

Diva Düğün Salonundaki iftarda konuşan Yılmaz, her yerde ramazanın güzel olduğunu ancak Doğu'da ramazanların bir başka güzel olduğunu söyledi.

Bütün toplumda ve kentte yepyeni bir atmosfer oluştuğunu ifade eden Yılmaz, bu atmosferden kendilerinin de istifade etmeye çalıştığını belirtti.

Yılmaz, Batman Üniversitesi'ne 95 milyon lira yatırım yaptıklarını, bu yatırım ile üniversitenin Batman'ın kalkınmasında ve gelişmesinde lokomotif olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Son dönemlerde yeni bir teşvik sistemiyle geldik. Özel sektör yatırım yaptığı zaman bugüne kadar verilmiş en güçlü destekleri veriyoruz. Çünkü bir bölgenin kalkınması sadece kamu yatırımlarıyla olmaz. Batman'da güzel yatırımlar yapıldığını biliyoruz. Tekel binalarında yaklaşık bin vatandaşımız istihdam edildi. Batman çok hızlı gelişen bir il. Bu bölgenin özeti olan bir şehrimiz. Çünkü Siirt, Mardin, Bingöl'den gelen vatandaşlarımız burada yeni bir şehir oluşturmuş. Batman manevi yönü güçlü bir il. Batman inşallah sivil toplumu, kamu kurumları ve özel sektörü ile daha iyi günlere ilerleyerek daha kalkınmış ve gelişmiş bir kent olacak.''

HİÇ KİMSE ALDIĞIMIZ MESAFEYİ KÜÇÜMSEMESİN

Yılmaz, terörün en büyük zararı bölgede yaşayan insanlara verdiğini ifade ederek, bunun engellenmesi için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Sadece devletin değil, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, işadamları ve kanaat önderleri gibi toplumun tüm kesimlerinin bu konuda katkısına ve duyarlılığına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

''Sizlerden tek bir istirhamım var. Burada oturanlar değişik partilere oy vermiş olabilir. Değişik görüşleri olabilir. Her konuda ihtilafa düşebiliriz ama bir konuda anlaşmamız lazım. Artık bölgemizde kan, şiddet, terör ve ölüm görmek istemiyoruz. Kimin ne fikri varsa söylesin. Demokrasi ve insan hakları alanında yaşanan gelişmeleri herkes biliyor. Dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da buradaydı. Bu memleketin nereden nereye geldiğini geniş bir şekilde anlatmıştır. Bunları dünya da biliyor. Hiç kimse Türkiye'nin aldığı mesafeyi küçümsemesin. Kimse bunları karartmaya çalışmasın. Eksik varsa, eksikleri tamamlayalım. Bu yolda devam edeceğiz. Batman'ı, Bingöl'ü Trabzon'u ve Mersin'i, ülkemizin değişik etnik grupları ve mezhepleri ile Türkiye daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik ve daha kalkınmış bir ülke olarak 21. yüzyılda yerini alacak. Suriye'yi görüyorsunuz. Türkiye inşallah bir istikrar unsuru olarak bu bölge ve tüm insanlar için umut kaynağı olmaya devam edecek. Bu da hepimizin çabasıyla olacaktır.''

Yemeğin sonunda Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, Bakan Yılmaz'a kente sunduğu katkılardan dolayı plaket verdi.

İftara, Vali Ahmet Turhan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve muhtarlar katıldı.