BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Başbakan ne okuyor?

Kocatepe kitap fuarını gezen Tayyip Erdoğan hangi kitapları aldı?

Abone ol

Kocatepe camii avlusunda açılan '27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nı gezen Erdoğan, standlardan İslam İlmihali, Kur'an Yolu, Mushaf-ı Şerif, Yaşayan Dünya Dinleri, Edeb-Yahu kitapları ile Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kitaplarının aralarında bulunduğu çok sayıda kitap aldı. Erdoğan, vatandaşların isteği üzerine bazı kitapları imzaladı.

Fuardaki vatandaşlarla ve çocuklarla da sohbet eden Başbakan Erdoğan, daha sonra teravih namazını kıldı. Namazdan sonra kendisini bekleyen vatandaşlarla ilgilinen Erdoğan, vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi.

İşte Erdoğan'ın tercihi kitaplar:


Tarihi Değiştiren Kadınlar’a böyle başlıyor ve 30 ünlü kadını sayfalarında konuk ediyor. Bu 30 kadın arasında Mısır İmparatoriçesi Cleopatra, ünlü kadın casus Mata Hari, Nobelli Madam Curie, Osmanlı İmparatorluğu’nun bir dönemine damgasını vurmuş ‘iktidar avcısı’ Hürrem Sultan gibi isimler


Dünyanın önde gelen liderlerinin kimi zaman 'adalet' ve 'eşitlik' talep eden, kimi zaman 'teslimiyet' ve 'korkuyu' itiraf eden, zaman zaman ise 'tehdit' içeren konuşmalarından oluşan bu kitap


Dünyanın son 800 yılda tanık olduğu olayları “Tarihi Değiştiren Olaylar” kitabında toplayan Ali Çimen, Magna Carta’dan 11 Eylül’e kadar 29 olayın derlemesini sunuyor.


Dünyanın farklı köşelerinden 175 önemli ismin politik mirasını birarada sunan bu çalışma, dünyayı tanımak ve geleceğe yönelik politik açılımları anlayabilmek noktasında önemli bir başvuru kitabıdır.


Edep Ya Hu! Güzel ahlakı bizzat yaşayarak bizler için mükemmel örnekler olan Allah dostlarının ifadelerine ve hayatlarına dikkat çeken, yoğun bir emeğin ürünü olan eser, o çok kıymetli kadim çağrıyı yineliyor: “Edeb yâ hu!”