BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Barlas'a 'her devrin adamı... gammaz' tepkisi

Mehmet Barlas'ın Aydın Doğan'a yazdığı "uyarı" Hasan Cemal'in sert tepkisine yol açtı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM -  Son günlerde medya, Sabah başyazarı Mehmet Barlas'ın Aydın Doğan'a yönelik yazısını konuşuyor.

Aydın Doğan Barlas'ın "Yeni bir uyarı şart" diyerek "Bu tür bir uyarının sokak eylemlerinin desteklenmemesi veya körüklenmemesi konusunda da tekrarlanmasının sayılamayacak kadar çok yararı var. Bizden hatırlatması..." şeklindeki sözlerini ciddiye alır mı bilinmez ama hem kendi gazetelerinde yazan Ahmet Hakan gibi yazarlar, hem de bir zamanlar onun gazetelerinde köşe yazmış pek çok yazar Barlas'ın bu "uyarı" mektubunu köşelerine taşımaya başladı bile. 

HER DEVRİN ADAMI VE GAMMAZ YAZAR

O yazarlardan biri de Hasan Cemal. Bir dönemler Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Milliyet gazetesinin eski yazarı Hasan Cemal, T24'teki köşesinde Venedik Bienali’ni yazdı aslında. Ama yazının içinde öyle bir dokundurma yaptı ki... Okuyanlar hem Hasan Cemal'in kimi kasdettiğini anladı, hem de ne dediğini.

Hasan Cemal, yazısında Venedik'te eserleri sergilenen bir Türk sanatçının yapıtlarından söz ederken, diğer yandan da Barlas'a isimini anmadan "her devrin adamı" ve "gammaz yazar" sıfatlarını kullandı.

İşte Hasan Cemal'in yazısından o çarpıcı bölümler:


VENEDİK'TE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE GEZİ'YE İTHAF...

Venedik Bienali’nde güzel bir sürpriz daha var:

Ali Kazma’nın Rezistans’ı...

Çarpıcı, düşündürücü bir video enstelasyonu, Türkçesiyle yerleştirmesi de diyebilirsiniz.

Özellikle Türk bayrağının önünde vücut yarıştırma müsabakası yapanlarla jüri üyelerinin o beşuş ve mesrur yüz ifadeleri, kim bilir belki de, milliyetçiliğin boşluğunu da anlatan muhteşem bir fotoğraf karesi...

Bir başka ilginç noktaya gelince...

Ali Kazma’nın her bir videosunu,

Resistance 

salutes #occupygezi

başlığı altında Gezi Direnişi’ne ithaf etmiş olması...

‘Gezi Direnişi’ni destekleyen gazetecileri iktidarlara, patronlara gammazlayabilen her devrin adamı köşe yazarları da var bu ülkede, ama Ali Kazma gibi yapıtlarıyla Gezi’den, özgürlüklerden yana çıkan sanatçılar da...


Hasan Cemal'in "Venedik’ten iyi pazarlar!" diyerek bitirdiği yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.