BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  DÜNYA

Ban Ki-Moon’dan Suriye’ye kimyasal açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, kimyasal silah kullanımına ilişkin araştırma taleplerine Suriye’den olumlu bir cevap almak için ellerinden g...

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, kimyasal silah kullanımına ilişkin araştırma taleplerine Suriye’den olumlu bir cevap almak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Güney Kore’de temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri Ban, Seul’daki bir toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Kimyasal silahların nerede, ne şekilde, kim tarafından ve ne koşul altında olursa olsun kullanılmasını şiddetle kınayan Ban, bunun, uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, Suriye’de meydana gelen son olayla ilgili derhal bir araştırma yapılması çağrısında bulundu.
Suriye hükümetini ülkede bulunan BM ekipleriyle işbirliği yapması yönünde teşvik eden Ban, ekibin kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen alanlarda araştırma yapması için Suriye’den olumlu bir cevap alınması yönünde çok sıkı çalıştıklarını ifade etti.
Ban ayrıca, BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane’e Şam’a gitme talimatı verdiğini söyledi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon açıklamalarının ardından Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye de dahil olmak üzere Güney Koreli liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ban’ın, yaptığı görüşmelerde Kore Yarımadası’ nda ki gelişmeler üzerine yoğunlaştığı belirtildi.