BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Mutluluk çubuğu parasını SGK öder mi?

Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot'un köşesinde yer verdiği soru aslında pek çok insanın merak ettiği ama dile getiremediği bir konuyla ilgili.

Abone ol

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Hürriyet gazetesinde uzmanı olduğu vergi alanındaki  yazıları dışında çalışma hayatı ve ekonomiyle ilgili çeşitli soruları da yanıtlıyor. Bugün yayınlanan yazısında kendisine yollanan soru kadar verdiği yanıt da dikkat çekti.

Profesör Kızılot'a "Herkesin derdi kendine göre çok önemli" başlığı ile Urfa'dan soru soran bir okurunun merak ettiği şey ise  Mutluluk çubuğu taktırma parasını SGK öder mi? diye özetlenebilecek bir soru.

İşte Urfa'dan yazan o okurun sorusu ve Şükrü Kızılot'un yanıtı:

GENÇLİĞİMDE ÇOK HIZLI YAŞADIM AMA...

SORU: Herkesin derdi kendine göre çok önemli. Benimki de bana göre.. 78 yaşında SSK emeklisiyim. Eşim 3 yıl önce vefat etti. Yalnız yaşanmıyor. 37 yaşında güzel bir dul ile evleneceğim. Gençliğimde çok hızlı yaşadım ama şimdi durumum çok farklı. Müstakbel evliliğimin dört dörtlük sürmesi için “mutluluk çubuğu” taktırmam gerekiyor. Bu çubuk kaç liradır ve en önemlisi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çubuğun faturasını öder mi?

UZMANLAR BUNU TAVSİYE EDİYOR AMA TERCİH SİZİN

YANIT: Halk arasında “mutluluk çubuğu” diye adlandırılan olaya “penil protezi” deniliyor. Bunun parasını, SGK karşılıyor. Toplam maliyeti 8-12 bin lira. Aradaki fark takılacak protezin çeşidine göre değişiyor. Uzmanlar, doğal durumuna yakın olanı yani şişirilebilir olanı tavsiye ediyorlar. Bunun da biri “manuel” diğeri “otomatik” olmak üzere iki tipi varmış. Tercih size ait. SGK ikisinin de faturasını ödüyor. Size mutluluklar diliyorum..