BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  DÜNYA

Bakan Yıldız 4 termal kuyuyu üretime açtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA’nın Ankara’da yaptığı sondajlar sonucu ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA’nın Ankara’da yaptığı sondajlar sonucu ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı’yı üretime açtı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile açılışta bir araya gelen Bakan Yıldız, daha sonra Sincan’ı gezdi.
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA’nın Ankara’da yaptığı sondajlar sonucu Sincan, Çamlıdere, Ayaş ve Kızılcahamam’da ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı’yı üretime açma töreninde bir araya geldi. Sincan’ı hem turizm hem de istihdam açısından önemli bir konuma getirecek olan jeotermal kuyusunun açılışının ardından Başkan Tuna, Bakan Yıldız’a kısa bir Sincan turu yaptırdı. Sincan’daki ilerleme ve gelişmeyi fark eden Bakan Yıldız, 28 Şubat’ın simgelerinden olan siloların kaldırılarak yerine yapılan Kültür Evi ve Demokrasi Parkını da oldukça beğendi.

20 ADET TERMAL VE SAĞLIK TESİSİ YATIRIMI YAPALABİLECEK
Ankara’nın termal ve sağlık turizmi merkezi olma hedefi doğrultusunda yoğun jeotermal (sıcak su) arama çalışmaları MTA aracılığıyla başlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmaların meyvesini toplamaya başladı. 4 kuyuyu üretime açan Bakanlık, bu kuyular sayesinde 25 bin yatak kapasiteli 20 adet termal ve sağlık tesisleri yatırımları yapılabilecek kapasiteye ulaştı. Tesislerin yaklaşık yatırım maliyeti 1 milyar dolar olup yaklaşık 6 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.
MTA’nın Ankara’da Sincan-Kayı, Çamlıdere-Tatlak, Ayaş-Bayat ve Kızılcahamam-Gümele kuyularının üretime açılması dolayısıyla Sincan Kayı jeotermal sondajında yapılan açılış töreninde konuşma yapan Bakan Yıldız, Türkiye’nin savaşlara gerekçe gösterilen enerjinin tamamen barışçıl kullanılmasından yana olduğunu vurguladı.

SİNCAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Kuyunun Sincan’ın geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Sincanımızda termal suyun bulunması Sincanımızın yeni bir ekonomik değere sahip olması demek. Gelişen ve büyüyen Sincanımıza termal tesislerin kurulması ayrı bir değer katacak. Bu bağlamda Sincanımızın büyümesi ve gelişmesinde çok büyük emekleri olan başta Başbakanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza ve değerli çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu termal tesisler ilçemize ve ülkemize hayırlı olur.” dedi.
16 Eylül’de yapılacak olan ihale ile üretime başlayacak olan kuyular ile Ankara’nın termal turizmde öncü olması bekliyor.
(İHA)