BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.400,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Taner Yıldız'a yumruklu saldırı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, şehit cenazesinde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törende beden eğitimi öğretmeninin yumruklu saldırısına uğradı.

BURNU KIRILDI

Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Yıldız, ambulansla Bakan Yıldız, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Burun kemiklerinde kırık ve burun içi dokularda ezilme tespit edildi. Ayrıca gözlük camının da burun üzerinde kesik oluşturduğu bildirildi.

TABURCU EDİLDİ

Başhekim Muhammet Güven, bakanın sağlık durumuyla ilgili "Dikiş atıldı. Burnunda nazal denen burun kemiğinde hafif kırık var. Gözüyle ilgili şikayeti yok." şeklinde açıklama yaptı. Bakan Yıldız tedavisinin ardından taburcu edildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Törende İçişleri Bakanı Beşir Atalay da vardı. Başbakan Erdoğan saldırıyla ilgili Bakan Atalay'dan bilgi aldı.

"AL SANA AÇILIM"

Saldırganın yumruk atarken "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Gördünüz işte" dediği belirtiliyor... Sarı renkli mont giyen öğretmenin saldırısı sonrası korumalar ikinci bir saldırıdan korumak için bakanın üzerine kapaklandı. 

İŞTE YUMRUKLU SALDIRI ANI

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ

Bakan Yıldız'a yumruk attığı söylenen kişinin beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek olduğu açıklandı. Öğretmenin Merkez Endüstri Lisesi'nde görev yaptığı ve olayla ilgili toplam 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.





KIRILAN GÖZLÜK BURNUNDA KESİK OLUŞTURMUŞ


AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, konuyla ilgili şunları söyledi: "Şehit defnedilirken aradan fırlayan bir kişi saldırmış. Bakanın gözlüğü kırılmış. Gözlük burnunda çizik meydana getirmiş. Doktorlar herhangi bir kırık var mı diye bakacaklar. Emniyet saldırıyı yapanı gözaltına almış."

EŞİ VE ÇOCUĞU METANETİNİ KORUDU

Şehit Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya için bugün öğle namazını müteakip Hunat Camii'nde askeri tören düzendi. Gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Şevki Kulkuloğlu, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

4 yaşında Çağan isminde bir çocuk babası olan Şehit Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın eşi Şelale Çetinkaya ise metanetini korudu.

Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Çetinakaya'ın naaşı omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Sloganlarda taşkınlık yapan vatandaşları emniyet güçleri telkin etmeye çalıştı. Ulaşıma kapatılan Talas yolu üzerinde top arabası eşliğinde yürüyen binlerce kişi, PKK'ya lanet okudu.

Dev Türk bayraklarının da açıldığı cenaze töreninin ardından, şehit Sağır'ın naaşı Kartal Şehitliği'nde defnedildi.

Şırnak'ın Balveren beldesindeki Milli Taburu'ndan çıkan jandarmaya ait sivil minibüse, 14 Nisanda Balveren beldesi ile Geçitboyu köyü arasında yapılan silahlı saldırıda, Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya ile minibüste bulunan iki er yaralanmıştı. Durumu ağır olan Çetinkaya, önce Diyarbakır'a buradan da ambulans helikopterle Ankara GATA'ya sevk edilmişti. Çetinkaya daha sonra hastanede yaşamını yitirmişti.