BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan muhalefete göz dağı

Başbakan Erdoğan, muhalefetin oylama taktiğiyle ilgili sert konuştu. İşte Erdoğan'ın meydan okuyan sözleri;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşmelerini, bir ay da sürse devam ettireceklerini belirterek, ''Engellemelere ne kadar devam ederseniz edin, gece yarılarına kadar devam etsen, yarın sabaha kadar devam etsen, bu devam edecek. Biz artık bu yola çıktık, bunu bitireceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, bir gazetecinin, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine henüz başlanamadığını ve muhalefetin engelleme yaptığını belirtmesi üzerine, şöyle konuştu:

''Bu, muhalefetin tanımıdır. Bizdeki muhalefetin tanımı bu. Yapılanları görüyorsunuz. Sadece bir engelleme anlayışıdır. Sürekli olarak bütün yasal düzenlemeler yapılırken, hangi mantık ve anlayışla hareket ettiyseler bugün de bütün meseleleri bağcıyı dövmek, üzüm yemek diye bir dertleri yok.

Bu ülkede yeni bir sürece gidelim, gerçek manada söyleyeceğimizi söyleyelim. Desteklemiyorsan desteklemezsin. Ama destekleyenlerin de önünü kapama. Er veya geç, bu, bir ay da sürse, bu süreci devam ettireceğiz. Engellemelere ne kadar devam ederseniz edin, gece yarılarına kadar devam etsen, yarın sabaha kadar devam etsen, bu devam edecek. Biz artık bu yola çıktık, bunu bitireceğiz.''