BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.413,56
HABER /  DÜNYA

Devriş Eroğlu siyasete veda edecek

KKTC'de seçimlerin galibi Eroğlu, görev süresinin sona ermesinin ardından siyaseti bırakacağını açıkladı.

Abone ol

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Derviş Eroğlu, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin son seçimi olduğunu belirterek, 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görev süresinin sonunda siyaseti bırakacağını açıkladı.

Eroğlu, Başbakanlık'ta basına yaptığı açıklamada, ''Pazar günü yapılan seçim, benim son seçimimdi'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı görev süresi dolunca siyasete devam etmeyeceğini bildiren Eroğlu, cumhurbaşkanlığını siyasetin son zirvesi olarak niteleyerek, halka, kendisini ''son kez zirveye'' taşıdığı için teşekkür etti.

Eroğlu, halkın arasında olacağını, dört duvar arasında olan bir cumhurbaşkanı olmayacağını, halkı kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağını kaydetti.

Kıbrıs müzakerelerinin devam edeceğini ama anlaşma olup olmayacağının sadece kendilerine bağlı olmadığını, karşı tarafın da aynı niyetle müzakere masasına oturması gerektiğini belirten Eroğlu, Kıbrıs'ta bir anlaşma olması için uğraş verenin Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini destekleyen Demokrat Parti'nin (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile herhangi bir pazarlıklarının ve Denktaş'ın koalisyon talebinin olmadığını kaydeden Eroğlu, ülkede bir koalisyona ihtiyaç bulunduğu gerçeğinin olduğunu, ancak buna, kendisinden sonra gelecek başbakanın, gerekli istişareleri yaparak karar vereceğini belirtti.