BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli de biliyor! MHP içindeki FETÖ'cü vekiller

MHP içinde FETÖ'cü vekiller var. Devlet Bahçeli bizzat kendisi açıklamıştı. Tarih 14 Nisan 2017... Darbe girişiminden 3 ay önce canlı yayında MHP içinde FETÖ üyesi vekiller olduğunu söylemişti. Peki o vekiller kimler ve onlara ne oldu?

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişiminde üç ay öncesiydi. MHP Lideri Devlet Bahçeli gündeme bomba gibi düşen bir beyanat vermişti. Dediğine göre MHP içinde milletvekili konumuna yükselmiş FETÖ'cüler vardı. Yeni Çağ Gazetesi yazarı Batuhan Çolak, Bahçeli'nin o sözlerini hatırlatıp 'FETÖ'cü vekillere ne olduğunu' sordu.

Tarih 14 Nisan 2017... Devlet Bahçeli katıldığı bir televizyon programında aynen şunları söylüyor;

-"Bizim partimizin içerisinde Fethullah Gülen hareketiyle ilgili ilişkili olanları ben biliyorum. Şu anda hâlâ var. İleriki aşamada nasıl olacak onu bilemiyorum. Milletvekili de var başkası da var. Bir kısmı zaten değişik ilişkiler içerisine girdikleri için partimizden ayrıldılar ne kadar FETÖ'cülükle alakaları var onları ileride göreceğiz. Anadolu'da teşkilatlarda vardır, il başkanları arasında sızmalar olmuş".

O FETÖ'CÜLERE NE OLDU?
Peki Devlet Bahçeli'nin partisindeki FETÖ'cülerle ilgili bu itirafı sonrasında neler oldu? O FETÖ'cü vekiller partiden atıldı mı? Yeniçağ yazarı da bunu soruyor ve yazısında şunları not düşüyor;

-"1997'den beri partisinin başında olan ve ilk kurultaydan bu yana onlarca yönetim ve binlerce kişiyle çalışan Bahçeli, partideki FETÖ'cülere işaret ediyor ve milletvekili seviyesinde olduklarını beyan ediyordu. Ancak bu açıklamaların sonrası gelmedi. MHP'nin içindeki FETÖ'cülerin kimler olduğu açıklanmadı. Açıklanmadığı gibi ortaya da çıkarılamadı. Bahçeli'nin tezleri doğruysa MHP'nin içinde hâlâ aktif bir şekilde faaliyet gösteren, yönetim nezdinde kişiler var!