BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Havalimanı'nda lüks taksi dönemi fiyat iki kat arttı

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulamaya geçildi. Lüks taksi olarak adlandırılan yeni uygulamaya "vip" hizmet sunacak.

Abone ol

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından yolcuların hizmetine ilk etapta 60 lüks araç sunulacak. Bu araçların ücreti normal taksimetre ücretinin iki katı olacak.

Türkiye'nin en büyük sınır kapılarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda 'lüks taksi' dönemi başlıyor. 6 yolcu kapasiteli 60 lüks aracın açılış ve indi bindi ücretleri, normal taksilerin iki katı olacak.

Konuyla ilgili açıklama, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'dan geldi.

Hem turizme hem de İstanbul'a yakışır bir hizmet vermek istediklerini söyleyen Can, "Minibüs olarak adlandırdığımız araçlar aslında 5+1 büyük otomobil olarak geçiyor. Biz o araçlara mevcut taksi plakalarımızı takarak işletmecilik yapacağız. Bu araçların alım fiyatlarının yüksek olduğu için bugünkü taksimetre maliyetinin iki misli ücretle bu hizmeti vereceğiz. Normal taksinin taksimetre açılışı 4 lira, indi bindi ücreti yeni zamla 10 lira olurken, bu özel lüks araçların açılış fiyatları 8 TL indi bindi ücreti ise 20 TL olacak. Bu araçlar siyah ve büyük araç olduğu için yanlarında dama olacak ve üstlerinde taksi levhası olacak. Bu araçlar aynı zamanda beş yıldızlı otellerin ve AVM'lerin önünde hizmet verecek" dedi.

"Bize bu imkanı veren ve nefes almamızı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" diyen Can, İstanbul'da lüks taksilerle ilgili bir boşluk olduğunu ve bu boşluğu korsan taksilerin doldurduğunun altını çizdi ve "Bu hizmetle korsan taksiciliğin önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.