BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan AKP ilçe teşkilatlarına ziyaret

Bağış, AK Parti Pendik ilçe teşkilatını ziyaretinde, seçim döneminde yoğun bir çalışma gerçekleştiren partililere teşekkür etti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği standartları ve bunları halka anlatmanın önemine işaret ederek, ''AB mevzuatını Türkiye'de anlatmak, biraz Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi...'' dedi.Bağış, AK Parti Pendik ilçe teşkilatını ziyaretinde, seçim döneminde yoğun bir çalışma gerçekleştiren partililere teşekkür etti.

Pendik'te güzel bir sonuç alındığını ve bunun büyük bir onur olduğu kadar, önemli bir mesuliyet de getirdiğini dile getiren Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi yaptığı konuşmayı anımsattı.

Herkesi kucaklamak ve herkesle işbirliği yapmak istediklerini de ifade eden Bağış, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Daha sonra partisinin Tuzla teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulunan Bağış, Türkiye'nin ekonomi ve demokratik standartlardaki başarılarının bölge ülkelerine örnek olduğunu ifade etti.

Bağış, Yunanistan'da yaşanan krize atıfta bulunarak, Türkiye'nin komşuları için ilham kaynağı haline geldiğini belirtti.

Partililerin emekli maaşları ve asgari ücret konularında bir iyileştirmenin söz konusu olup olmayacağını sorması üzerine Bağış, yeni hükümet kurulduktan sonra bu konuların gündeme geleceğini ve imkanlar dahilinde en iyisini yapacaklarını söyledi.

Yerel basın mensuplarınca, AB sürecinde başlayan yerel medya eğitimlerinin de anımsatılması üzerine Bağış, AB sürecinin sonuçtan daha önemli olduğunu dile getirerek, Avrupa Birliği standartları ve bunları halka anlatmanın önemine işaret etti. Bu alanda yaptıkları çalışmaların teşekkürünü 20 yıl sonra alacaklarını da ifade eden Bağış, ''AB mevzuatını Türkiye'de anlatmak, biraz Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi...'' diye konuştu.

Bağış, yerel medyanın desteklenmesi ve AB ile ilgili gerçek bilgilerin yerel medya kanalıyla halka ulaşmasının önemine de vurgu yaptı.

İnternette AB süreciyle ilgili yanlış bilgilerin zincir halinde dolaştığını gördüklerini de ifade eden Bağış, o tür zincir maillerde bu süreçte Türkiye'nin bölüneceğine ilişkin bilgilerin de var olduğunu söyledi. Bağış, ''Biz bu ülkenin bölünmesi üzerine siyaset yapabilir miyiz? Canımızı veririz, bu ülkeyi böldürtmeyiz'' dedi.

Bağış daha sonra, tüm partililere çikolata ikram ettirdi. Bağış, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Turgay Kılıç ve Tuzla İlçe Başkanı Mustafa Ataş'a birer tabak hediye etti.

Bakan Bağış, partisinin Beykoz ilçe teşkilatına da teşekkür ziyaretinde bulundu.