BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan'dan Şamil Tayyar açıklaması

Sabah Gazetesi'ne röportaj veren Şamil Tayyar bir iddiada bulunmuş ve Aydın Doğan'ın dinlemelerden şikayetçi olmadığını öne sürmüştü.

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın yaptığı açıklamayı Aydın Doğan avukatları aracılığıyla yalanladı.

Şamil Tayyar bugünkü Sabah Gazetesi'nde yer alan röportajında “Aydın Doğan’ın hukuksuz dinlemelere karşı şikayetçi olmadığı, karışık işlerin ortaya çıkmaması için şikayetçi olmadığı” iddiasında bulunmuştu.

AYDIN DOĞAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Şamil Tayyar'ın bu iddiası gerçek çıkmadı. Aydın Doğan avukatları aracılığıyla açıklama yaparak, hakkındaki dinlemeler için şikayetçi olduğunu duyurdu.

İşte Doğan'ın avukatı Erem Turgut Yücel'in yaptığı açıklama;

"2014 yılı Haziran ayında Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan davet üzerine Sayın Aydın Doğan’ın avukatları olarak Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ettiğimizde emniyet yetkilileri “Sayın Aydın Doğan’ın aracında bulunan telefonun dinlemeye alınmış olduğunu, fakat tapelerin imha edilmişbulunduğunu, şikayetçi olup olmadığımızı” sormuşlardır.
 
Durumun öğrenilmesi üzerine emniyet yetkililerine teslim ettiğimiz 25.06.2014 tarihli dilekçe ile, usulsüz dinleme yapan kişilerin tümü hakkında şikayetçi olduğumuz belirtilmiştir. Bu tarihten sonra gerek emniyet müdürlüğü gerekse soruşturmayı sürdüren savcılık tarafından yeni bir davette bulunulmamıştır. Yetkili makamların konuyu soruşturmaya devam ettiğine ve hukukun gerektirmesi halinde mağdur sıfatı ile tarafımıza davette bulunacağına olan inancımızı korumaktayız."