BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İsrailli akrana mektup zirveye çıktı

Gazze için bir kampanya başlatıldı, 'İsrailli akranıma mektup' kampanyası öyle ilgi gördü ki dünya çapında TT listesine çıktı.

Abone ol

İslam Konferansı Gençlik Forumu’nun (İKGF) twitter üzerinden başlattığı “İsrailli akranıma mektup” kampanyası dünya trend listesinde 4. sıraya kadar yükseldi.

Forumun, dün akşam 22.00’da #LetterToIsraeliPeer etiketiyle başlattığı ve İsrailli gençlere seslenen İngilizce bir mektubun sosyal medyada yayılmasını hedefleyen kampanyayla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İKGF Genel Sekreteri Büyükelçi Elşad İskenderov, kampanya kapsamında kısa sürede 5 milyondan fazla kişiye ulaşıldığını söyledi.

Kampanya etiketinin twitter dünya trendi listesinde 4. sıraya kadar yükseldiği bilgisini veren İskenderov, "Kampanya mektubunu 12 saat içinde yaklaşık 300 bin İsrailli’ye ulaştırdık. Kampanya devam edecek" dedi.
İsrailli gençlere kendi dinleri, tarihleri üzerinden Gazze’de yaşanan olayların insanlık dışı olduğu anlatmayı hedeflediklerini ifade eden İskenderov, "İsrailli gençlerden, kendi hükümetlerinin gerçekleştirdiği katliama karşı seslerini yükseltmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 Büyükelçi İskenderov, “Kampanyaya destek veren herkese İKGF’nin Filistinli üyeleri ve insanlık adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kampanya için dün düzenlenen toplantıya aralarında Ertem Şener, Fatih Er, Fatih Tezcan, Mehmet Akif Ersoy, Sevda Türküsev, Saadet Oruç, Burcu Çetinkaya ve Hikmet Genç'in de bulunduğu bazı gazeteciler ile AK Parti Çorum Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım katılarak destek vermişti.

MEKTUPTA NE VAR?

İsrailli gençlere ulaştırılan mektupta, "Vicdanına kulak ver, senin adına çocukların öldürülmesine izin verme" ifadelerine yer verildi.

Gazze'de İsrail hükümetinin yürüttüğü katliamın dünyayı şoke ettiği belirtilen mektupta, "Gazze'deki sahneler dünya çapında milyonlarca insanı öfkelendiriyor, antisemitizmi alevlendiriyor, dinler ve medeniyetler arası düşmanlıkları körüklüyor. Bir dakika dur ve ve vicdanının sesini dinle. Vicdanın bu kara, ağır sorumluluğu taşımak istiyor mu?" denildi.