BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Risale-i Nur Talebeleri oy rengini açıkladı!

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu bir deklarasyon yayınlayarak oylarının rengini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine 6 gün kala Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu yayınladığı deklarasyonla seçimlerde oyunu kime vereceğini ilan etti.

Cumhurbaşkanı adayları için de Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Risale-i Nur Talebeleri, Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermelerinin mümkün olmadığını duyurdular.

Basına yansıyan deklarasyonda şunlar yer aldı;

*Yeni Asya Gazetesi, hem basın yoluyla hem de Genel Yayın Yönetmeninin televizyonlardaki beyanatlarıyla: “Meşveret kararı gereği cemaat olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin başını çektiği partilerin “çatı adayı” diye gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vereceklerini ifade. Üstadın yaşadığı dönemde, Nur’un hizmetine ve Nur’ların müellifine her türlü eza ve cefayı reva gören CHP’nin ve Üstadımızın “ırkçı” olarak nitelendirdiği ve o vasıfları hala iftiharla savunan ve mezarına dahi tahammül etmeyerek tahrip eden cuntacıların mirası olan MHP’nin ve diğer taraftan ne yaptıkları kamuoyunca bütün bütün malum olan HDP’nin adayına da oy vermemiz mümkün değildir.

*Risale-i Nur Hizmetinin tarihsel sürecinde ve ülkemizin demokrasi tarihinde, Halkçılarla-Irkçıların oynadıkları yıkıcı rollerinin bütün sonuçları apaçık ortada iken, lanse edilen adaya verilecek destek, hiçbir doğru gerekçeyle izah edilemez. Olsa olsa, ya menfi tarafgirlikten doğan bazı arzulara, fikir elbisesini giydirmek olup veyahut “Ömer’e olan düşmanlık, Ali’ye muhabbet” şeklindeki tezahürden başka bir şey

*Yeni Asya ekolünden gelen Nur Talebeleri olarak, yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlü liderliği, ehl-imanı temsil vizyonu, manevi değerleri önemseyen duruşuyla ve Türkiye’nin mevcut kazanımlarına vesile olduğunu teşekkür, takdir ve tebrikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu

( Diyarbakır-Silvan, Ergani, Çermik, Kulp, Bismil, Hani-Mardin-Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Mazıdağı-Şırnak-Cizre-Siirt, Bingöl-Genç-Muş, Van-Erciş )