BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan pijama olayını anlattı

Yazar Ahmet Hakan, patronu Aydın Doğan'a Mesut Yılmaz'ı pijamayla karşılama olayını sordu.

Abone ol

Medya patronu Aydın Doğan, Mesut Yılmaz'ı evinde pijamayla karşıladığı iddiasının aslını Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a anlattı.

Aradan 15 yıl geçti ama 'pijama' hiç unutulmadıi. Siyasilerin dilinden düşmedi. Aydın Doğan'ın Çamlıca'daki konutunda hükümeti kurma görevini Demirel'den alan Mesut Yılmaz'ı pijamayla karşıladığı yazıldı çizildi. Peki gerçekte ne oldu?

Ahmet Hakan, olayı kendisine anlatan Doğan'ın açıklamalarını köşesine taşıdı. Refah-yol hükümetinin yıkılmasında rol oynamakla suçlanan ismin sözleri yazarın köşesinde böyle yer aldı:

"UZANLARIN GAZETESİ İFTİRA ATTI"

pijamaa.jpg
Mesut Yılmaz, hükümeti kurma görevini aldığı gün Aydın Doğan'a 'geçmiş olsun'a gitmişti

"Bundan on sekiz yıl önce dönemin başbakanı Sayın Mesut Yılmaz, temmuz ayının bir günü bizim gazetenin kurşunlanması sebebi ile geçmiş olsun demek üzere Çamlıca'daki yazlık evimize uğradı. Bahçede oturduk. Benim üzerimde bir kot pantolon ve tişört vardı. Başbakan'ın ziyareti sebebiyle üzerime bir ceket de aldım.
Hava çok sıcak olduğu için Mesut Bey ceketini çıkardı, kravatını gevşetti.
Ben de kendisinden izin alarak ceketimi çıkardım.
Başbakan evden aynlmak üzere iken kapıda gazetecilerin beklediğini söylediler. Mesut Bey, gazetecilerin bulunduğu kapıdan çıktı. O sırada ben de uğurlamak üzere kendisine refakat ediyordum. Evden aynlırken gazeteciler fotoğraflarımızı çektiler.
Uzanların gazetesi ertesi gün "Başbakan ı pijama ile karşıladı" manşetiyle büyük bir iftiraya imza attı."

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE YOK

Ünlü iş adamı suçlamalara böyle yanıt verdikten sonra pijamayla ilgili görüşlerini de açıkladı: "Ne benim geldiğim bölgenin kültürü ve yetiştiğim ailenin geleneği ne de benim terbiyem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'm pijama ile karşılamaya müsaittir."