BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  MEDYA

Arınç'tan sosyal medya uyarısı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır'da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan'a Twitter uyarısında bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada Mısır 'da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan'a Twitter uyarısında bulundu.

Bülent Arınç bir gazetecinin "Mısır’da tutuklu bulunan TRT Muhabiri Metin Turan hakkında bir gelişme oldu mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

''Metin Turan için aklınıza ne geliyorsa hatta ne gelmiyorsa yapıldı. Mısır’ın içindeki şartlar malum, bu arkadaşımızın sadece gazeteci olmak nedeniyle değil başka nedenler de ileri sürmek suretiyle gözaltı süresini uzattılar.

'AMAN GÜZEL KARDEŞİM AKLINI KULLAN'

Sizin aracılığınızla kendisine buradan mesaj vereceğim. Metin Turan böyle tweet'ler gönderme. Türkiye senin arkanda, hükümet senin arkanda. Sen böyle tweet'ler atmaya devam edersen hakkında olabilecek başka suçlamalara da maruz kalabilirsin. Aman güzel kardeşim aklını kullan, sabırla inşallah oradan çıkmayı bekle. Böyle bir tavsiyeyi de kolay kolay kimse yapmaz.''

METİN TURAN NE YAZMIŞTI?

Mısır'da tutuklu bulunan TRT Muhabiri Metin Turan'ın Twitter hesabından uzun aradan sonra ilk mesajlar atılmış ve Türkiye'den gelen bir akrabası vasıtasıyla mesajları gönderdiğini belirten Turan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na da seslenerek kurtarılmasını istemişti.

Turan'ın hesabından atılan tweet'ler ise şöyle:

"Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye'den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allah'ıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım A. Davutoğlu, tutukluluk süresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın. Türkiye'nin müttefik dostları yok mu? Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler."

20130930-10094134.20131001085135.jpg